Planul de securitate a navei

Extras din referat Cum descarc?

Planul de securitate a navei (SSP) este un plan care este formulat pentru a se asigura ca masurile prevazute in acesta cu privire la securitatea navei sunt aplicate la bord. Acesta este creat pentru a proteja personalul, marfurile, unitatile de transport de marfa (navele), magaziile etc. de orice riscuri legate de securitate. Planul specifica responsabilitatile si procedurile pentru a contracara orice amenintare anticipata pentru nava si incarcatura ei.
Codul ISPS face obligatoriu ca o nava sa aiba un astfel de plan la bord. SSP trebuie sa stabileasca masurile de protectie pentru fiecare nivel de securitate in ceea ce priveste activitatile legate de nava, controlul accesului la bord, monitorizarea zonelor restrictionate, manipularea marfii, primirea de marfuri / bagaje etc. CSO (Ofiterul de Securitate al Companiei) trebuie sa se asigure ca nava este prevazuta cu astfel de plan care sa fie in concordanta cu Codul ISPS. SSP este un document critic, a carui informatie trebuie sa fie restrictionata la personalul desemnat la bord si nu este impartasita in mod deliberat; planul trebuie sa fie protejat de accesul neautorizat.
1. Nivelurile de securitate din codul ISPS
Nivelurile de securitate din codul ISPS descriu scenariul actual legat de amenintarea la adresa securitatii pentru tara si regiunea sa de coasta, inclusiv navele care viziteaza tara respectiva. Nivelurile de securitate sunt decise prin cooperarea navei si a autoritatii portuare, pastrand conditiile actuale de securitate nationala si internationala. Administratia locala stabileste nivelul de securitate si asigura informarea statului si navelor portului inainte de a intra in port sau de a fi amarat in port.
Tot personalul de la bordul navelor si personalul statului portuar exercita atributii de securitate, care sunt diferite pentru persoane de diferite pozitii / functii. Mai mult decat atat, sunt efectuate frecvente exercitii de securitate la bordul navelor.
De indata ce nivelul de securitate a fost decis conform codului ISPS, acesta este afisat proeminent pe nava in zona de acces a acesteia.
Trebuie mentionat ca nivelul MARSEC al navei ar trebui sa fie intotdeauna acelasi sau mai mare decat nivelul MARSEC al portului.
1.1 MARSEC Nivelul 1
Nivelul normal pe care nava sau facilitattea portuara functioneaza zilnic. Nivelul 1 asigura ca personalul de securitate mentine securitatea minima corespunzatoare 24 de ore din 24.
In acest sens, trebuie verificati toti cei ce urca la bord. Frecventa acestora trebuie specificata in SSP. Astfel de perchezitii trebuie efectuate in coordonare cu facilitatea portuara. Este important sa se respecte drepturile omului ale persoanei cautate si cautarea nu ar trebui sa incalce demnitatea acesteia.
- Masurile minime de securitate sunt intotdeauna mentinute la bord si in port.
- Operatiunile navelor si portului se realizeaza conform planului de securitate al navei si al facilitatii portuare.
- Facilitatea portuara asigura mentinerea in permanenta a zonelor ,,fara acces".
- Nava si autoritatea portuara supravegheaza reciproc operatiunea de incarcare si descarcare a marfurilor si magaziilor, asigurand controlul accesului si alte criterii minime de securitate.
- Accesul minim la nava este mentinut in permanenta.
1.2 MARSEC Nivelul 2
Un nivel ridicat pentru o perioada de timp in timpul unui risc de securitate care a devenit vizibil personalului de securitate. La acest nivel de securitate vor fi luate masuri suplimentare adecvate.
La acest nivel, SSP ar trebui sa stabileasca masurile care trebuie aplicate pentru a proteja impotriva riscului crescut. Aici se exercita mai multa vigilenta si un control mai viguros in ceea ce priveste securitatea navei.
- Alocarea de personal suplimentar pentru patrularea zonelor de acces.
- Determinarea accesului la nava.
- Cresterea frecventei de inspectare a persoanelor care urca sau coboara la bordul anvei.
- Escortarea tuturor vizitatorilor de la bord.
- Informatii suplimentare de securitate pentru personalul navei pentru a pune accentul in raport cu nivelul de securitate.
- Efectuarea unei cautari complete sau partiale a navei.


Fisiere in arhiva (1):

 • Planul de securitate a navei.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

- https://www.marineinsight.com/marine-safety/security-levels-under-isps/
- https://www.marineinsight.com/marine-safety/understanding-ship-security-plan-board-ships/
- https://www.marineinsight.com/marine-safety/what-are-the-duties-of-ship-security-officer-sso/
- https://www.marineinsight.com/marine-safety/what-are-the-duties-of-company-security-officer-cso/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!