Plan de Afacere - Initiarea unei Intreprinderi in Domeniul Transportului Auto

Extras din referat Cum descarc?

1.Destinatia Business-planului
Odata cu cresterea numarului de aotovehicule si a dezvoltarii industii cu pasi rapizi, a crescut si gradul de poluare a mediului. Tarile din UE precum si celelalt tari isi dau seama de pericolul poluarii mediului de aceea inainteaza cerinte din ce in ce mai stricte fata de constructorii de automobile. In UE in ultima perioada a crescut considerabil impozitele achitate de posesorii de automobile pentru poluarea mediului, de aceea majoritatea persoanelor ce doresc sasi procure un automobil se orienteaza ca acesta sa aiba o economicitate inalta, polure redusa si o fiabilitate cit mai inalta.
O solutie ce ar satisface aceste conditii este producerea in serie de autovehicule electrice, care din cauza monopolului exportatorilor de petrol ramin in umbra autovehiculelor cu propulsare pe baza de combustibili fosili.
La prima vedere acest lucru este aproape imposibil, insa dupa cum stim au fost produse, si mai sunt produse automobile electrice in serii mici (de ex. Tesla Roadster, un automobil sportiv cu un motor trifazic de 185 kw,greutatea 1235kg ce atinge o viteza de 201 km/h, fiind produs in 1200 unitati).
2.Finantarea initiala
2.1 Suma necesara si directiele de folosire
Pentru crearea unei linii de producere a unui nou automobil electric va fi necesar de investitii enorme pentru procurarea utilajului modern de proiectare si de producere. Suma se estimeaza in jurul a 5 milioane de euro in cazul cind utilajul va fi procurat total, insa suma va scadea daca ajoritatea utilajului de producere va fi realizat direct la intreprindere de o echipa de specialisti, cu exceptia utilajelor ce sunt prduse in serie (de ex. Strunguri electrice,standuri de testare, echipament de sudare etc)
2.2 Utilajul de baza procurat
Instalatie de turnare a plasticului topit in forme
Utilaje pentru producerea baterielor de acumulatoare ultra moderne
Instalatie de tornare a metalului pentru elementele de baza a caroseriei
Mcanisme de transportare automatizate la locul de ansamblare
Roboti specializati in producerea peselor motorului electri precum si ansamblarea acestuia
Mecanisme si roboti specializati in confectionarea elementelor transmisiei si sistemului de frinare
Instalati specializate in confectionarea elementelor ce formeaza salonul
Utilaj de producere a panoului de bord precum si a elementelor auxiliare a acestuia
Mecanisme si roboti specializati in confectionarea generatorului ce va functiona sincron cu sistemul de frinare pentru generarea unei surse suplimentare de energie electrica.
Mecanisme si instalatii de confectionare a sistemelor de iluminare si semnalizare
Instalatii de producere a elementelor auxiliare
Strung electric
Utilaj de testare si luare a parametrilor de baza
Utilaj de confectionare a banchetelor fata si spate
Utilaj de taiere a sticlei
2.3 Termenul de recuperare a investitielor
In cazul realizarii acestei intreprinderi termenul de recuperare a investitielor va fi in jurul 8-10 ani, deoarece va fi necesar de timp pentru pregatiraea incaperilor de producere, proiectarea acestui autovehicul, testarea si lansarea in producerea de baza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afacere - Initiarea unei Intreprinderi in Domeniul Transportului Auto.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!