O Perspectiva a Transportului Urban in Germania, Anglia, Franta si Romania

Cuprins referat Cum descarc?

I. Transportul urban, componenta a transportului public. Prezentare generala
1. Transportul urban in Germania
2. Transportul urban in Anglia
3. Transportul urban in Franta
4. Transportul in Romania
II.Probleme generale legate de sistemul de transport
III.Masuri de diminuare a efectelor negative in sistemul de transport


Extras din referat Cum descarc?

I. Transportul urban, componenta a transportului public. Prezentare generala
1. Transportul urban in Germania
Sistemul de transport public din Berlin este alcatuit din servicii aduse de compania Berliner Verkehrsbetrebe (BVG) care opereaza asupra trenurilor U-Bahn, autovuzelor, tramvaielor si compania Deutsche Bahn (DB) care opereaza asupra trenurilor S-Banh si trenurilor regionale RE, SE si RB. De cand sistemul este bine conectat, exista un singur tip de bilet valabil pentru toate formele de transport (cu unele exceptii).
Orasul Berlin este impartit in trei zone: A, B si C. Biletele sunt valabile in cel putin doua zone (AB sau BC) sau in toate cele trei zone. Doar daca doresti sa calatoresti spre Potsdam sau in suburbiile orasului vei avea nevoie numai de un bilet pentru zonele AB.
In Berlin sunt valabile urmatoarele tipuri de bilete:
- Kurzstrecke ( Calatorie scurta) - acest bilet iti permite sa calatoresti treistatii cu U-Bahn sau S-Bahn si sase statii cu autobuzul sau tramvaiul.
- Langstrecke (Calatorie Lunga) - cu acest bilet poti calatori pe toate formele de transport public ( cu exceptia trenurilor RE, SE si RB), pentru doua ore, in doua din cele trei zone (AB sau BC)
- Ganzstrecke (Calatorie in intregul sistem) - acest bilet iti permite sa calatoresti nelimitat pentru doua ore, in toate cele trei zone. Este de asemenea valid si pe trenurile RE, SE si RB.
Tageskarte (Calatorie pe timpul zilei) - acest excelent bilet iti da posibilitatea sa calatoresti pana la ora 3 am in urmatoarele zile. El este disponibil in doua variante: pentru doua zone sau pentru trei
Pentru a ajunge in Germania, o modalitate simpla de transport este cel aerian.In interiorul Germaniei exista numeroase curse aeriene, dar costurile pot fi prohibitive, in comparatie cu transportul feroviar. Lufthansa efectueaza cele mai multe zboruri in interiorul Germaniei. Atunci cand au aparut cativa competitori, Lufthansa a raspuns cu cateva servicii speciale. De exemplu, in 1998 ea a oferit cursa speciala dus-intors de weekend "Love Parade" pentru numai 169DM, de oriunde din Germania spre Berlin, un cost foarte favorabil in comparatie cu biletul pentru tren, care din Munich pana in Berlin costa 258DM, numai dus. Deci, in Germania merita sa verifici cursele aeriene la agentiile de turism pentru a vedea daca apar curse speciale.
Lutthansa ofera, de asemenea, tinerilor (sub 27 ani) reduceri, in general, de 25 % din pretul normal al unui bilet, pentru curse in Germania si Europa.
Transportul urban reprezinta o parte integranta a transportului public.
Acest transport este excelent atat in orasele mari cat si in cele mici, si in general, este bazat pe autobuze, tramvaie, trenuri S-Bahn si/sau U-Bahn (metrouri). Sistemul cuprinde toate formele de tranzit local. Cursele sunt determinate de zonele sau de timpul la care se calatoreste, sau cateodata de ambele.
La urcarea intr-un mijloc de transport in comun trebuie sa ai asupra ta biletul de calatorie, pe care-l vei valida la o mica masinarie din autovehicul. Controlul biletelor este frecvent (mai ales noaptea si in vacante) si amenda este nenegociabila (60DM). Daca nu poti plati, controlorul iti va opri pasaportul pana cand vei achita amenda.
Berlin are trei aeroporturi: Tegel (TXL) care efectueaza curse cu destinatia in interiorul Germaniei sau in Europa, Schonefeld (SXF) care efectueaza curse internationale din/spre Europa, Asia, Africa si America Centrala si Berlin-Tempelhof (THF) .


Fisiere in arhiva (1):

  • O Perspectiva a Transportului Urban in Germania, Anglia, Franta si Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!