Fluidizarea Transporturilor Rutiere in Romania - Metode de Fluidizare

Extras din referat Cum descarc?

1.Descrierea caracteristicilor participantilor la trafic
Cunoasterea performantelor, aptitudinilor si caracteristicilor oamenilor constituie elemente esentiale pentru intelegerea modului in care, comportamentul lor, poate fi influentat. Astfel, ingineria de trafic se loveste de aspecte diverse privind controlul fluxurilor rutiere, control posibil doar prin modificarea comportamentului participantilor la trafic. De exemplu, semnalele si semnele de circulatie pot fi inutile daca conducatorii auto nu le vad, nu le interpreteaza, nu raspund si nu se supun lor. 
Operarea in siguranta a sistemului rutier depinde, in consecinta, in mod fundamental, de utilizatorul drumului - conducator auto, biciclist sau pieton.
Asa cum se cunoaste, sistemul traficului rutier cuprinde patru elemente - omul, vehiculul, drumul si mediul inconjurator. Acest sistem este, in mod natural, un sistem instabil si poate fi mentinut in echilibru numai prin interventia frecventa a omului (de obicei conducator auto dar, in egala masura, pieton sau biciclist). 
Operarea in siguranta a sistemului traficului rutier depinde, in consecinta, de utilizatorii drumului - conducatori auto, pietoni si biciclisti - care genereaza o serie de decizii secventiale corecte sau, chiar incorecte, dar care trebuie sa fie implementate intr-un mediu tolerant. 
Aprecierea performantelor conducatorului auto - ca parte a sistemului traficului rutier - este esentiala pentru proiectarea si operarea efectiva a drumului. Atunci cand proiectarea este incompatibila cu performantele umane (atat conducatori cat si orice alt utilizator al drumului), sansa aparitiei erorilor si accidentelor rutiere creste. 
Studierea factorului uman presupune investigarea abilitatilor si caracteristicilor fizice, senzoriale (perceptuale) si cognitive, precum si a modului in care acestea interactioneaza cu echipamentele, vehiculele si mediul inconjurator. Analiza factorului uman in transportul rutier urmareste: 
o Explicarea nevoilor de informare, caracteristicile si abilitatile utilizatorilor drumului. 
o Studierea interactiunilor sistemului om - vehicul - drum - mediu. 
o Imbunatatirea sistemului traficului rutier pe baza cunostintelor acumulate .
2.Fluxurile de trafic
Fluxurile de trafic sunt reprezentate de soferi individuali si vehicule care se interactioneaza intre ele si cu elementele fizice ale carosabilului,dar si cu mediul sau general. Deoarece, atit comportamentul soferului si caracteristicile soferului variaza,vehiculele individuale din fluxul de trafic nu se comporta in acelasi mod. Mai mult,nici macar doua fluxuri de trafic nu se vor comporta la fel, chiar daca e vorba de circumstante asemanatoare,si asta datorita faptului ca comportamentul soferului variaza in functie de caracteristicile locale si obiceiurile de sofat.
Facilitatile de trafic sunt impartite in doua mari categorii:
o Fluxuri neintrerupte
o Fluxuri intrerupte
Fluxurile neintrerupte exista de obicei pe autostrazi,,unde nu exista intersectii,indicatoare auto,sau alt gen de intreruperi externe a fluxului de trafic. 
Facilitatile fluxului intrerupt sunt acelea care cuprind intreruperi externe fixe pe durata proiectarii si operarii lor. Cea mai frecventa si importanta intrerupere externa este reprezentata de semnele de circulatie. 
Parametrii fluxului de trafic:
o Parametrii macroscopici care descriu fluxul de trafic ca pe un intreg
o Parametrii microscopici care descriu comportamentul individual al vehiculelor sau a perechiilor de vehicole din fluxul de trafic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fluidizarea Transporturilor Rutiere in Romania - Metode de Fluidizare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!