ERTMS - European Rail Traffic Management System

Extras din referat Cum descarc?

UIC ERTMS - European Rail Traffic Management System-Sistem European de management al traficului feroviar-ERTMS este combiatia dintre ETCS-Sistem European de comanda a trenului-si GSM-R-noul system radiocomunicatii pentru voce si date permitand interoperabilitatea pe reteaua feroviara europeana.
Incepand din anii '80 pe plan mondial s-a accentuat tendinta de trecere la o noua generatie de instalatii de centralizare feroviara - instalatiile de centralizare electronica bazate pe o tehnica de calcul.
Din punct de vedere al filosofiei de realizare a instalatiei de centralizare electronica exista doua concepte unanim acceptate: principiul logicii majoritare si principiul diversitatii. Ambele moduri de abordare sunt principii probabilistice de realizare a sigurantei in functionare, ceea ce le deosebeste net de principiul clasic, fail-safe (cu siguranta intrinseca), utilizat in celelalte tipuri, anterioare, de centralizari feroviare.
ERTMS este realizat in ideea asigurarii interoperabilitatii pe caile ferate europene.
Calea Ferata Romana intentioneaza sa introduca ETCS nivelul I pe Coridorul IV paneuropean - Curtici-Brasov-Bucuresti-Constanta - cu ocazia reabilitarii si modernizarii pentru circulatia cu viteza de 160 km/h, pastrand in continuare si sistemul clasic INDUSI pentru trenurile care circula cu viteze de pana la 120 km/h. O prima actiune pentru introducerea ETCS nivelul I este proiectul transfrontalier Arad-Bekescsaba (Ungaria), in care sunt interesate caile ferate din Romania, Ungaria si Austria, care vor intreprinde actiuni comune pentru a-l promova.
In faza de elaborare a specificatiilor tehnice se afla si proiectul european LC-TCS (Low Cost-Train Control System), la care Calea Ferata Romana este participanta activa. Acest proiect se doreste a fi o varianta cu costuri mult mai reduse a sistemului ETCS, care sa fie utilizata pe liniile secundare.
Proiectul ERTMS a fost creat pentru a realiza un singur sistem de semnalizare pe calea ferata, conform standardelor UE, sistem care sa dea transportului feroviar siguranta si competitivitate. ERTMS inglobeaza sistemul de control-comanda (ETCS) si sistemul de comunicare wireless pentru voce si date (GSM-R)
Proiectul de sistem ERTMS include doua
componente de baza: 
GSM-R, bazat pe standardul GSM, care utilizeaza insa frecvente diferite, specifice cailor ferate, precum si unele functii avansate. Este vorba de un sistem radio, utilizat pentru schimbul de informatii, de voce 
si de date intre sol si bord; ETCS - sistem european de control al trenurilor.
Un calculator, aflat la bordul trenului, denumit Eurocab, compara viteza trenului cu viteza maxima permisa, transmisa de la sol si franeaza automat
trenul in cazul depasirii acesteia. Intr-o anumita masura, ETCS este inclus in 
ERTMS. La acestea se mai adauga un al treilea element referitor la managementul traficului propriu-zis, aflat in faza de testare pe coridorul Nord-Sud al retelei transeuropene (Rotterdam-Milano), in cadrul unui proiect-pilot denumit Europtirail. 
Functionarea ETCS 
Gratie acestui sistem, se transmit de la sol informatii care permit trenului calcularea permanenta a vitezei maxime permise. Pe liniile unde exista o 
semnalizare laterala (lumini si panouri care permit conducatorului sa cunoasca viteza permisa), aceste informatii pot fi transmise prin balize-standard (eurobalize) pozitionate de-a lungul caii ferate.


Fisiere in arhiva (1):

  • ERTMS - European Rail Traffic Management System.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!