DHL - The Logistics Company for the World

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2837
Mărime: 30.30KB (arhivat)
Publicat de: Ivana Szasz
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE MANAGEMENTUL RISCULUI IN AFACERI INTERNATIONALE TRANZACTII COMERCIALE

Cuprins

  1. - Prezentarea firmei
  2. - Prezentarea criteriilor care au stat la baza localizarii business-ului in
  3. aceasta regiune
  4. - Competente necesare dezvoltarii unui business in aceasta regiune
  5. - Informatii din piata (concurenta, politici de pret,etc)
  6. - Modul de organizare si sistemul de management(organigrama, pozitii
  7. manageriale, cultura organizationala, etc)
  8. - Propuneri de dezvoltare de servicii logistice pe viitor (diferentiere prin
  9. pret, volum, strategie hibrid, etc)

Extras din referat

PREZENTAREA FIRMEI DHL

DHL a fost infiintata in orasul San Francisco, cu mai bine de 40 ani in urma de catre trei intreprinzatori: Adrian Dalsey, Larry Hillblom si Robert Lynn. Din momentul infiintarii pana in prezent, compania a continuat sa se extinda intr-un ritm accelerat. DHL este lider global pe piata de curierat, express si logistica, fiind specializat in furnizarea de solutii inovative acestea fiind adaptate cerintelor specifice.

La început, în 1969, DHL a facut primii pasi, transportand documente cu avionul de la San Francisco la Honolulu. Odata cu trecerea anilor, reteaua DHL s-a dezvoltat din ce în ce mai mult spre noi clienti din fiecare colt al lumii. In acelasi timp, s-a dezvoltat si piata, a devenit mai complexa, astfel încât DHL s-a adaptat cerintelor in schimbare ale clientilor sai – atât la nivel global cat si local.

Astazi, reţeaua internationala DHL acopera peste 220 de tari si teritorii în întreaga lume. DHL ofera, de asemenea expertiza unica in curierat expres, aerian şi naval, transport international, solutii de logistica contractuala, precum si servicii internaţionale de transport corespondenta.

Compania oferă :

- expertiză globală în transportul expres , transportul de marfă aerian şi maritim, transportul pe uscat

- soluţii logistice contractuale

- servicii poştale internaţionale

Din 1969 pana in prezent, angajamentul firmei ramas la fel de puternic. Succesul s-a bazat întotdeauna pe livrarea de servicii excelente pentru clienţi. Din dorinata permanenta de îmbunătaţire continuă, DHL a devenit un brand recunoscut pentru angajamentul personal, solutiile proactive si forta locala. La baza succesului sau se află angajatii sai, dedicati cerintelor clientilor, furnizand solutii personalizate acestora.

DHL este un brand Deutsche Post DHL. Grupul a încasat venituri de peste 46 miliarde de euro în 2009.

PREZENTAREA CRITERIILOR CARE AU STAT LA BAZA LOCALIZARII BUSINESS-ULUI IN ACEASTA REGIUNE

DHL in Romania

DHL si a inceput activitatea in Romania inca din anul 1984 prin intermediul unui agent, fiind prima companie de curierat expres international prezenta in nume propriu in tara, si prima companie care utilizeaza un avion dedicat pentru operaţiunile din Romania, asigurand o conexiune sigura si rapida cu cea mai extinsa retea de destinaţii internaţionale.

Ulterior se înfiinţează 18 sedii DHL în principalele oraşe din România. In 1998 DHL devine prima companie de curierat expres internaţional din România care obţine certificatul de calitate ISO 9002 (acordat de Lloyd's Register)

DHL a împlinit 20 de ani pe piaţa românască de curierat rapid. Şi este lider.

Punctul forte al "DHL" în România îl reprezintă consistenţa. Firma subcontracteaza foarte puţin din operaţiuni, ceea ce o face să fie aproape unica din acest punct de vedere.

Existenta unor sectoare care pot genera o crestere solida, piata in dezvoltare, a facut ca DHL sa aiba incredere sa investeasca in Romania, bineinteles ajutandu-se de strategii clare, bine puse la punct, obtinand rezultate peste media pieţei şi peste evoluţia economiei.

S-a luat in coniderare si un aspect foarte important, si anume că aproximativ 70% din exporturile României merg către Uniunea Europeană (UE), ceea ce face compania dependeta de cererea de consum de aici.

Pozitionarea DHL-ului in Romania promitea sa inregistreze creştere pentru companie, lucru care s-a si intamplat pe parcurs, ducand-o in topul companiilor de logistica din tara.

Secretul ca LPL de succes, constǎ în legǎtura puternicǎ şi efectivǎ cu clienţii, prin care le este adusa valoare adǎugatǎ; angajaţii DHL pun în slujba nevoilor clientilor toate abilitǎţile pe care le presupune poziţia de lider de piaţǎ.

Serviciile oferite de DHL pe piata din Romania au la baza serviciile de curierat rapid international in sistem "usa-in-usa", precum: transport de documente (DOX, XPD)si colete (WPX), Import Expres, Transport Collect, transport de documente cu timp de livrare definit (TDD), Transport rutier de colete ( Road Express, Groupage, FTL, LTL), servicii de transport Cargo, servicii complexe de logistica SPC, Asigurarea expedierilor de tip document si colet in reteau DHL.

Toate serviciile furnizate de DHL Romania au la baza criterii de eficienta si calitate riguros stabilite. Astfel toate serviciile oferite au la baza cerinte clar exprimate de catre clientii companiei. Calitatea serviciilor oferite reprezinta o prioritate a strategiei DHL Romania.

Preview document

DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 1
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 2
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 3
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 4
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 5
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 6
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 7
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 8
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 9
DHL - The Logistics Company for the World - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • DHL - The Logistics Company for the World.docx

Alții au mai descărcat și

Transportul Aerian în Cadrul Companiei de Curierat DHL

INTRODUCERE Transportul este o activitate veche de când lumea. Omul, ca să se hrănească a trebuit să-şi poarte trupul. Apoi copii. Apoi uneltele...

Servicii internaționale de transport DHL

Numarul companiilor de pe piata serviciilor postale a crescut de aproape 30 de ori, în perioada 1999-2004, de la 5 furnizori în anul 1999, anul...

Activitatea de expediție internațională. Locul expedițiilor internaționale în derularea mărfurilor de comerț exterior

Introducere Expeditia internationala este un ansamblu de activitati desfasurate de expeditor, persoana fizica sau juridica, pentru a asigura...

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Logistica Transporturilor de Mărfuri

Serviciile logistice cuprind un ansamblu de activitati diverse. Dintre acestea transportul detine o pondere semnificativa atât ca prezenta, cât mai...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Te-ar putea interesa și

Risk assesment techniques in industrial organizations - Management Analysis of Risk in DHL International GmbH

1.CONTEXT IDENTIFICATION 1.1 GENERAL DATA DHL is a firm that provides international package delivery, courier, and mail services. The founders...

Ai nevoie de altceva?