Cutia de viteza automata

Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1
Introducere
Automobilul modern este un sistem mecatronic. Aparut in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, automobilul a revolutionat transporturile si a concentrat cele mai semnificative eforturi stiintifice si ingineresti, pentru continua perfectionare a performantelor sale. Pana in jurul anilor 1970-1980 componentele mecanice, multe dintre ele adevarate ,,bijuterii" tehnice, reprezentau o pondere covarsitoare in ansamblul unui automobil, partea electrica si electronica rezumanduse la un numar restrans de motoare (demaror, alternator, stergatoare de parbriz), senzori (pentru temperatura uleiului si antigelului, presiunea uleiului, nivelul carburantului), relee (pentru semnalizare, aprindere) si becuri.
Dezvoltarea microelectronicii, materializata in circuite integrate logice si analogice, circuite integrate de putere, procesoare numerice (microprocesoare, microcontrollere, DSP-uri), realizarea unor sisteme de actionare, conventionale si neconventionale, performante, a unor tipuri noi de senzori etc., au deschis perspective largi pentru rezolvarea unor cerinte care se impuneau tot mai acut, legate de: 
- Siguranta in trafic;
- Economicitate;
- Fiabilitate;
- Confort;
- Protectia mediului.
In constructia automobilelor moderne si-au castigat locul tot mai multe sisteme mecatronice (pentru managementul motorului, ABS, ESP, suspensie activa etc.), pentru ca, in final, intreg automobilul sa se transforme intr-unul dintre cele mai reprezentative sisteme mecatronice (prin interconectarea subsistemelor cu magistrale adecvate - de exemplu, CAN-Bus, sisteme de navigatie, X-by Wire, telematica, etc.).
Autovehiculul este un vehicul autopropulsat, ce se poate deplasa pe drum sau peteren neamenajat. Autovehiculul se poate deplasa pe roti (cel mai frecvent), sau pe senile, patine etc. Autovehiculele rutiere sunt in general autovehicule pe roti, care sunt suspendate elastic pe cel putin trei roti.
Autovehiculele rutiere pe roti, carosate, se numesc automobile.
Clasificari: 
o Dupa destinatie:
o pentru transport persoane;
o pentru transportul marfurilor;
o speciale.
o Dupa tipul transmisie:
o cu transmisie mecanica:
? in trepte;
? continua.
o cu transmisie hidraulica;
o cu transmisie electrica;
o cu transmisie electrica (hidromecanica, electromagnetica, etc.).
o Dupa capacitatea cilindrica:
o foarte mici: < 600 cm3;
o mici: 600 ... 1300 cm3;
o mijlocii: 1300 ... 2500 cm3;
o mari: >2500 cm3.
Dintre cele mai importante subansamble in constructia autovehicului amintim: motorul - reprezinta sursa de energie; transmisia - asigura transmiterea puterii si a miscarii de la motor la rotile conducatoare, transmisia mecanica este formata din: ambreaj, cutie de viteze, amplificator de cuplu, transmisia centrala, diferential, roti motoare; sistemul de rulare - realizeaza sprijinirea elastica a autovehiculului pe sol si transforma miscarea de rotatie in miscare de translatie. Sistemul de rulare este format din: puntile fata si spate, suspensie, cadru si roti. Caroseria: este amenajata pentru transportul si protectia persoanelor precum si pentru instalarea unor echipamente. Caroseria asigura totodata forma estetica a automobilului si reducerea rezistentei aerodinamice. Instalatii si dispozitive auxiliare - maresc siguranta in circulatie si in stationare, confortul si capacitatea de lucru.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cutia de viteza automata.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Flavian Farcas - Mecatronica automobilului 
2. http://www.enciclopedieauto.ro/termen/default.asp?Termen=cutia+de+viteze+automata+SSID10+TTID50
3. http://www.e-automobile.ro/categorie-transmisii/68-cutia-automata.html
4. http://blog.autovit.ro/2013/10/cutia-de-viteze-automata-tipuri-de-functionare/
5. http://www.cutieautomata.ro/cum-functioneaza-cutia-automata/
6. http://www.agerpres.ro/ots/2016/08/05/revizia-cutiei-de-viteze-automate-cateva-sfaturi-de-la-automatic-gearbox-16-03-43


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!