Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3961
Mărime: 21.70KB (arhivat)
Publicat de: Gherasim Cristea
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicolai Grigorescu
Academia Tehnica Militara

Extras din referat

Rezumat

În lucrare sunt tratate unele aspecte care definesc importanţa pregătirii în domeniul logisticii militare în instituţii de învăţământ ale armatei, cu accent pe pregătirea ofiţerilor de logistică-serviciul tehnico-ingineresc care trebuie să aibă dezvoltate deprinderi de analiză sistemică, de căutare nu numai a deciziilor, dar şi a conexiunilor cauză-efect în sisteme complexe, care trebuie să gândească şi să decidă în mod independent, aplicând cunoştinţele lor în domeniul activităţilor specifice logisticii.

Abstract

In the paper are discussed some issues that define the importance of military logistics training in educational institutions of the army, with emphasis on training logistics officers for the technical-engineering department which should have developed systemic analysis skills, searching not only the decision but the cause-effect connections in complex systems that need to think and decide independently, applying their knowledge in specific logistics-related activities.

Managementul general, indiferent de modul în care este conceput, definit şi practicat se regăseşte şi în domeniul educaţiei şi învăţământului, cu toate elementele, dimensiunile şi funcţiile pe care le îndeplineşte în oricare altă sferă sau domeniu de activitate.

Managementul în domeniul educaţiei se exercită, ca de altfel în toate celelalte domenii:

- într-un mediu social şi politic aflat în continuă şi din ce în ce mai accelerată schimbare şi transformare;

- în condiţiile creşterii neîncetate a complexităţii şi incertitudinii, ca şi a contradicţiilor şi dilemelor pe care acestea le generează în permanenţă;

- în condiţiile impactului din ce în ce mai amplu şi mai profund al progresului tehnic şi al revoluţiei informatice, atât asupra întregului echilibru al societăţii, cât şi a manierei în care noi percepem lumea care ne înconjoară;

- în condiţiile unor confuzii, semnalate deja, în înţelegerea şi utilizarea termenilor pentru descrierea diferitelor aspecte ale “cadrului (contextului) managerial”.

Toate aspectele educaţiei şi, în special ale învăţământului universitar, începând cu cele privind conţinutul, calitatea, finanţarea şi eficienţa sistemelor şi activităţilor educaţionale, sunt probleme puse în discuţie în cadrul managementului.

Dacă ne referim numai la managementul universitar putem afirma că universităţile sunt unele dintre cele mai vechi instituţii sociale iar structurile de bază şi principiile de organizare ale unor universităţi au rămas neschimbate vreme de sute de ani. Această nobleţe a unei vârste respectabile face ca universităţile să reprezinte în majoritatea ţărilor lumii sisteme referenţiale valorice. În contextul unor schimbări sociale, tehnologice şi culturale foarte rapide, inerţia tradiţiei poate constitui însă un obstacol în calea unor procese adaptative absolut necesare.

Omenirea se află în prezent într-o asemenea perioadă în care inovările tehnologice, sociale şi politice au un ritm foarte rapid, societăţile remodelându-se în permanenţă. Universităţile nu se pot sustrage acestor procese de schimbare dimpotrivă, ele trebuie să se adapteze rapid sau chiar să iniţieze asemenea schimbări.

Preview document

Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 1
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 2
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 3
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 4
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 5
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 6
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 7
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 8
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 9
Compatibilizarea Pregătirii în Domeniul Logistic - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Compatibilizarea Pregatirii in Domeniul Logistic.doc

Ai nevoie de altceva?