Compania aeriană Wizz Air

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Wizz Air este o companie aeriana polonezo-maghiara de tip low-cost axata pe zboruri in Europa Centrala. Bazele sale principale sunt Aeroportul International Ferihegy din Budapesta si Aeroportul International Katowice cu hub-uri in Aeroportul Lech Valesa din Gdansk, Aeroportul Frederich Chopin din Varsovia si Aeroportul Sofia.

Compania s-a infintat in anul 2003. A inceput transportul pasagerilor la 19 mai 2004; 19 zile mai devreme Polonia si Ungaria aderau la Uniunea Europeana si astfel in se aflau in piata aeriana comuna. Wizz Air a transportat 250000 de pasageri in primele trei luni jumatate de la inceperea activitatii si a reusit sa aiba 1,4 milioane de pasageri in primul an de activitate devenind a doua companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est dupa Skyeurope. La conducerea companiei, CEO, se afla Jozsef Varadi fost CEO al companiei Malev din Ungaria. Wizz Air este inregistrata la Londra cu baze de operatiuni in Polonia si Ungaria.

Proiectul de infiintare a companiei Wizz Air s-a conturat in iunie 2003, in momentul in care sase persoane cu o experienta vasta in domeniul transporturilor aeriene si cu rezultate de exceptie in alte domenii industriale au facut echipa cu Jozsef Varadi, Directorul General Executiv al Companiei. In numai trei luni, Wizz Air era deja o companie inmatriculata si gata de zbor.

Prima cursa a decolat in ziua de 19 mai 2004, de la Katowice. Astazi, Wizz Air detine in regiune 6 baze operationale: Katowice, Varsovia, Gdansk in Polonia, Budapesta in Ungaria, Sofia in Bulgaria si Bucuresti in Romania, operand curse catre aproape 50 de destinatii. In ianuarie 2008, Wizz Air va inaugura cea de-a 7-a baza la Poznan.

SERVICII

Wizz Air este o companie de transport aerian orientata catre valoare si concentrata asupra modernizarii permanente a deplasarii calatorilor. Obiectivul nostru este acela de face din calatoria cu avionul o modalitate abordabila de transport pentru cetatenii Europei Centrale si de Est, precum si de a oferi o experienta noua de zbor tuturor calatorilor din Uniunea Europeana. Pentru a face din ,,experienta Wizz Air" o experienta remarcabila in privinta serviciilor si a raportului dintre banii dati si valoarea primita, sunt puse la lucru tehnologii de ultima ora. Wizz Air ofera un ,,model simplu de deservire", ceea ce inseamna: calatorie fara bilet, utilizarea unor aeroporturi secundare

eficiente din punct de vedere al costurilor si timpului, saloane de calatorie de clasa unica, cu scaune de piele, alegerea locului in momentul imbarcarii si furnizarea de servicii la cerere, contra cost.

Wizz Air este consecventa in exploatarea unor aparate de zbor noi, de cea mai buna calitate in clasa tehnologica din care fac parte, a caror operatiuni de intretinere sunt asigurate de catre Lufthansa Technik, una dintre cele mai importante companii de intretinere din lume. Prin aceasta, compania poate atinge in mod constant un inalt standard de deservire a calatorilor. Wizz Air detine o flota tanara de aparate Airbus A320 cu 180 de scaune de piele la bord.

Wizz Air este in permanenta negociere pentru dezvoltarea retelei sale de puncte de destinatie si pentru a oferi servicii de transport aerian catre si dinspre Europa Centrala si de Est la un pret redus. Wizz Air ofera in prezent curse aeriene pe 70 de relatii de transport din Europa. Reteaua este in permanenta dezvoltare, adaugandu-se mereu noi destinatii. Wizz Air este angajata in atingerea celor mai scazute nivele de pret din

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Compania aeriana Wizz Air.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 399 cuvinte
Nr caractere:
7 343 caractere
Marime:
20.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
companie, servicii
Predat:
Facultatea de Economia Turismului Intern si International , Universitatea Romano-Americana din Bucuresti
Materie:
Transporturi
Sus!