Axa de Dezvoltare Nord-Sud Octav Bancila

Extras din referat Cum descarc?

Obiectivele specifice al proiectului : Proiectul isi propune realizarea unui pasaj suprateran de transport peste calea ferata in vederea cresterii accesibilitatii rezidentilor din cartierele Dacia si Alexandru in zonele functionale din Iasi, precum si reabilitarea si modernizarea de strazi si trotuare aferente zonei pasajului.
Scopul principal al proiectului il constituie sporirea confortului si a sigurantei in trafic,
eficientizarea costurilor de transport si cresterea productivitatii agentilor economici din zona.
Specificatii tehnice: Pasaj superior construit - Lungime totala pasaj: 532,20 m (277,20 m -pasaj, 135 m - rampa soseaua Nationala, 120 m - rampa strada Pacurari), partea carosabila
de 7,80 m (2 benzi x 3,90 m fiecare). Reabilitarea a 9.180,19 m de strazi urbane
(Sarmisegetuza, Stramosilor, Tabacului, Columnei, Vitejilor, Musatini, Plaiesilor, Petru Poni,
Toma Cozma); reabilitarea si modernizarea trotuarelor aferente strazilor.
Rezultate: 
Pasaj suprateran; 
Reabilitare Str. Sarmisegetuza, Str. Stramosilor, Str. Tabacului, Str. Columnei, Str. Vitejilor, Str. Musatini, Str. Plaiesilor, Str. Petru Poni, Str. Toma Cozma; 
Reabilitarea si modernizarea a 40.000 mp de trotuare aferente strazilor reabilitate. 
Perioada de implementare a proiectului este 16.09.2010 - 16.09.2013. 
Daca in perioada de dinainte de 1989, focalizarea autoritatilor vremii s-a pus pe legatura dintre cele doua cartiere cu zona industriala, perioada postdecembrista a crescut interesul catre accesul spre alte zone ale orasului.
Astfel, primul proiect de realizare a unui pasaj suprateran care sa traverseze calea ferata si sa ofere o deschidere catre cartierele Pacurari si Copou a fost realizat in anul 1989, fiind apoi reproiectat in anul 2007, pentru a raspunde valorilor de trafic actualizate. 
Cu tot interesul autoritatilor locale, pana in anul 2010 nu au fost identificate sumele necesare realizarii acestora.
Desemnarea Municipiului Iasi ca Pol de crestere a oferit ocazia pentru a pune in opera o solutie asteptata de mai mult de 20 de ani de catre locuitorii acestor cartiere.
Proiectul "Axa de dezvoltare Nord - Sud Pasaj Octav Bancila" face parte din lista de proiecte incluse in Planul Integrat de Dezvoltare 
Urbana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Axa de Dezvoltare Nord-Sud Octav Bancila.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!