Autorizarea unui atelier de reparații

Extras din referat Cum descarc?

1) Definirea atelierului
Atelierul de reparatii se va numi SC Reparatot SRL, avand sediul in Bucuresti, avand drept principala activitate lucrari de reparare, intretinere, reconditionare si reglare pentru autoturisme.
2) Stabilirea etapelor de autorizare si a documentelor necesare
Serviciile de reparatii pentru vehiculele rutiere care implica inlocuirea sau reconditionarea de componente la ansamblurile si subansamblurile constructive si functionale care pot afecta siguranta circulatiei si poluarea mediului ambiant si serviciile de reglare a acestor sisteme se pot presta numai de catre operatorii economici care au capabilitatea,tehnica adecvata si care, in urma evaluarii, au fost autorizati de catre Registrul Auto Roman, organismul tehnic desemnat in acest sens de Ministerul Transporturilor.
Regulile de procedura pentru evaluarea capabilitatii tehnice si autorizarea operatorilor economici care presteaza servicii de reparatie, reglare si/sau desfasoara activitate de reconstructie a vehiculelor rutiere au fost elaborate in cadrul RAR pe baza Legii nr. 105 din 27 iunie 2000, Legii nr. 222 din 22 mai 2003, Ordonantei 82/2000, Ordonantei 36/2005 si a Ordinului Ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului nr. 2131 din 8 decembrie 2005 referitor la Reglementarile privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, de intretinere, de reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz - RNTR 9, in vederea asigurarii protectiei consumatorilor si a respectarii prevederilor legale referitoare la siguranta circulatiei si protectia mediului inconjurator.
Autorizarea se va solicita si se va acorda nominalizat pentru componente/ ansambluri/sisteme constructive/echipamente/vehicule si activitati care constau in:
1. Repararea, intretinerea, reconditionarea si/sau reglarea ansamblurilor mecanice:
a) motor si instalatiile anexe - de alimentare prin carburatie / injectie mas/mac, de racire, de evacuare, de pornire integrata si/sau independenta si componentele acestora
b) transmisie (cutie de viteze mecanica/automata, ambreiaj, etc) si componentele acesteia,
c) sistemul de rulare si componentele acestuia,
d) sistemul de directie si componentele acestuia,
e) sistemul de franare si componentele acestuia;
f) inlocuiri de materiale de exploatare.
2. Repararea, intretinerea si/sau reglarea echipamentului electric si/sau electronic:
a) instalatia electrica de pornire a motorului, incarcare a bateriilor de acumulatori si componentele acestora,
b) instalatia electrica de iluminare si semnalizare si componentele acesteia,
c) sistemul de gestiune electronica a motorului si/sau ale sistemelor autovehiculului;
3. Repararea si/sau redresarea structurii caroseriei:
a) repararea caroseriei fara structura de rezistenta, care necesita demontarea de componente mecanice si/sau electrice ;
b) repararea structurii de rezistenta ale caroseriei, inclusiv ansamblu fata ;
c) redresarea structurii caroseriei.
4. inlocuire de sasiuri si/sau caroserii.
5. Repararea anvelopelor si camerelor de aer:
a) la rece
b) la cald, prin vulcanizare
6. Montare, reparare, verificare si/sau etalonare a produselor utilizate la vehicule.
7. Dezmembrare a vehiculelor scoase din uz si componentele acestora.
Pentru a putea desfasura operatiuni de reparare, intretinere, reconditionare si reglare pentru autoturisme societatea trebuie sa fie inregistrata la OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI. Dupa ce, atat firma, cat si punctul de lucru au fost inregistrate la ORC, urmeaza etapa de autorizare pentru functionare, care presupune efectuarea anumitor demersuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Autorizarea unui Atelier de Reparatii.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!