Audi 80 - Proiect Mecanisme

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1814
Mărime: 4.01MB (arhivat)
Publicat de: Petre Rădulescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ciobanu Daniela

Extras din referat

Scurt istoric

Istoria Audi este una dintre cele mai colorate povesti din istoria automobilelor in general. Emblema Audi cu cele patru cercuri reprezinta una dintre cele mai vechi uzine de automobile din Germania si unirea in 1932 a patru producatori de vehicule: Audi, DKW, Horch si Wanderer. Aceste companii au stat la baza formarii Audi AG de astazi.

Audi este o companie constructoare de automobile din Germania si este o subdiviziune a concernului Volkswagen. Compania isi are sediul principal in Ingolstadt, Bavaria, Germania.

In martie 1969, NSU Motorenwerke AG, care nu de mult a fost luata de VW, si Ingolstadt Auto Union GmbH s-au unit pentru forma Audi NSU Auto Union AG cu sediul in Neckarsulm.

In vara anului 1972, directorul tehnic Dr. Ludwig Kraus a prezentat modelul Audi 80, ca si o continuare a modelului Audi 100. Aceasta masina cu motor cu 4 cilindri, a fost mai tarziu luata de Volkswagen Group, devenind masina cu cel mai mare volum de productie la VW. Audi 80 a fost un adevarat hit al acelor ani, mai mult de un milion de exemplare din acest model au fost produse si vandute in mai putin de 6 ani.

In martie 1980 la expozitia din Geneva la standul Audi a fost o adevarata senzatie, s-a prezentat primul quattro sport coupe. Audi quattro a fost prima masina cu tractiune pe petru roti. Acest concept a fost folosit inainte numai la camioane si masini off-road. Modelele bazate pe tractiune quattro au avut succes printre masinile sport si si-au facut in scurt timp loc printre modelele preferate la Audi.

Audi quattro a fost deopotriva un succes de piata si unul sportiv. Piloti precum Stig Blomqvist, Hannu Mikkola sau, mai tarziu, Walter Rohrl, dar si celebra Michele Mouton au dat o alta fata raliurilor din intreaga lume la volanul unor modele quattro, castigandu-le in repetate randuri, audi fiind marca care a revolutionat istoria automobilelor sport, fiind prima masina mica produsa in serie cu tractiune integrala. In anii care au urmat, sistemul quattro s-a extins pe intreaga gama Audi, devenind dintr-un model, o echipare.

In toamna anului 1986, Audi AG prezinta a treia generatie de Audi 80, stiut intern ca B3. Dar acest model a cunoscut o schimbare si caroseria avea garantie de 10 ani impotriva ruginii, dispunand totodata de o excelenta forma aerodinamica.

Dupa mai bine de 13 ani de cercetari, inginerii de la Audi au reusit sa dezvolte un motor diesel cu injectie, care mai intai a fost folosit numai la camioane, pentru masini diesel. In toamna anului 1989, noul Audi 100 a fost prezentat la expozitia de la Frankfurt echipat cu un motor de 2.5 litri cu 5 cilindri TDI.

Motorul TDI de la Audi a pus capăt, o dată pentru totdeauna, imaginii învechite conform căreia motorul diesel era "slab, zgomotos şi deloc ecologic", transformând-o chiar în opusul său. În prezent, aproape toţi constructorii de automobile includ această tehnologie în programul lor.

Audi a prezentat in toamna anului 1991 doua modele sport senzationale: Audi quattro Spyder la expozitia de la Frankfurt si Audi Avus quattro la expozitia din TokiIn martie 1994, Audi AG prezinta la Geneva, noul model pentru segmentul premium, Audi A8. Acesta este primul model cu caroserie completa din aluminiu. Din acel moment, un nou sistem de nume au fost utilizat pentru modelele Audi. Din acel moment Audi A80 a fost cunoscut sub numele de Audi A4, iar Audi 100 ca Audi A6. Aceste modele au fost urmate in 1996 de Audi A3 un model reprezentativ pentru clasa compacta. Productia pentru Audi A2, primul model scos in volum mare a inceput abia in iunie 2000.

Preview document

Audi 80 - Proiect Mecanisme - Pagina 1
Audi 80 - Proiect Mecanisme - Pagina 2
Audi 80 - Proiect Mecanisme - Pagina 3
Audi 80 - Proiect Mecanisme - Pagina 4
Audi 80 - Proiect Mecanisme - Pagina 5
Audi 80 - Proiect Mecanisme - Pagina 6
Audi 80 - Proiect Mecanisme - Pagina 7
Audi 80 - Proiect Mecanisme - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Audi 80 - Proiect Mecanisme.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Pompa de Injecție în Linie

Aparitia primelor automobile este strâns legata de descoperirea si perfectionarea masinii cu abur si a motorului cu ardere interna primele...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Te-ar putea interesa și

Activități Responsabile Social Dezvoltate de Societatea Comercială Velux

Capitolul 1. Noţiuni teoretice În prezent societatea se confruntă cu o serie importantă de transformări la nivel global. Acestea se datorează în...

Banca Angliei

Cap.1Sistemul bancar britanic 1.1 Scurt istoric Istoria sistemelor bancare are la bază istoria banilor. Pe măsură ce plăţile în bani au devenit...

Mixul de Marketing

1. Configurarea produsului 1.1. Atribute UNV-S Slim Elektrik este dotat cu o carcasă de aluminiu de dimensiuni reduse pentru a se încadra în...

Ai nevoie de altceva?