Aeroportul John F. Kennedy

Extras din referat Cum descarc?

Generalitati
Aeroportul international John F. Kennedy este situat in Queens, in sud-estul orasului New York si la aproximativ 19 km de Manhattanul de jos.Cunoscut initial sub numele de Aeroportul Idlewild, a fost redenumit in 1963 in memoria presedintelui cu aleasi nume (John F. Kennedy). JFK, care este denumirea lui uzuala, este cel mai nou si mai aglomerat aeroport din cele existente in New York si este sub managementul Autoritatii aviatice a New York si New Jersey, care controleaza de asemnea alte 3 aeroporturi importante din zona metropolitana a New York: LaGuardia,Newark Liberty si Teterboro.
Cele 5 mari linii aeriene care isi desfasoara activitatea pe aeroportul JFK sunt JetBlue Airways (cu un procent de 27,3 %), Delta Airline (18,6 %), American Airlines (18,5%), British Airways (2,8 %) si united Airlines (1,9 %). JFK este cel mai important aeroport pentru calatorii in afara SUA, un exemplu in acest sens fiind ca in 2004 peste 17% din calatorii au fost efectuate prin intermediul JFK.
Istoria aeroportului
Constructia aeroportului a inceput in 1942 cu ambitii relativ modeste - un buget de doar 60 milioane de $ au fost folositi pentru constructia aeroportului in zona golfului Idlewind pe o suprafata de 4 kilometri patrati.Prima cursa comerciala de pe aeroport a fost efectuata la data de 1 iulie 1948.In acelasi an dar pe data de 31 iulie a fost numit oficial "Aeroportul International din New York", desi denumirea lui neoficiala de Aeroportul Idelwind a continuat sa fie folosita multa vreme. Pana la constructia in 1957 a "Cladirii de sosiri internationale", "Terminalul Temporar" a fost singurul terminale al aeroportului.Popularitatea in crestere si nevoia si avantajele de transport de marfuri pe cale aeriana au facut necesara expansiunea aeroportului.astfel intre anii 1958 si 1971 aeroportului i-au mai fost alocati inca 16 kilometri patrati si au fost construite inca 8 terminale, fiecare proiectate de specialisti de la fiecare linie aeriana care opera la acea data pe aeroportul JFK. Aeroportul a devenit baza pentru principale linii aeriene cum ar fi Pan Am,TWA si National Airlines.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aeroportul John F. Kennedy.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!