Tehnologii informationale moderne

Extras din referat Cum descarc?

In ultimele decenii, tehnologiile au cunoscut o evolutie deosebita si s-a extins in toate sferele vietii sociale. Principala activitate este producerea si consumul de informatie, resursa principala fiind informatia, tehnologiile informationale si comunicationale sunt tehnologii de baza, iar mediul informational impreuna cu cel social si cel ambiant formeaza mediul de existenta a omului.
Capitolul I. Informatia
Sectiunea 1.1 Notiunea de informatie
Cuvintul ,,informatie'' provine din antichitate de la cuvintul latin ,,informatio'', ce inseamna explicare sau comunicare. Informatia o putem defini ca - cunostinte despre persoane, subiecte, fapte, evenimente, fenomene, procese, obiecte, situatii si idei ce pot fi prelucrate, pastrate si transmise. 
Totodata informatia are o anumita forma: articol, mesaj, film, comunicare, pictura, desen tehnic, cantec, model matematic, semnal electronic. Informatia permanent se afla in circulatie si trece prin urmatoarele etape:
1) Perceperea informatiei - este un proces ce consta in acumularea cunostintelor despre proprietatile, structura si interactiunea obiectelor sau fenomenelor.
2) Prelucrarea informatiei - este un proces ce consta in analiza si sinteza informatiilor.
3) Transmisia informatiei - este un proces ce consta in transportarea informatiei de la un emitator catre un receptor.
4) Prezentarea informatiei - este un proces ce consta in demonstrarea prin semne conventionale a caracteristicilor calitative si cantitative ale informatiei.
Sectiunea 1.2 Caracteristicile informatiei
Informatia poate fi caracterizata prin urmatorii parametri:
- Autenticitatea - este autentica daca ea reflecta corect fenomenul sau obiectul dat si duce la luarea unor decizii corecte.
- Plinatatea - este deplina daca ea este suficienta pentru rezolvarea unor probleme.
- Actualitatea - este actuala daca ea este disponibila in timpul si locul potrivit.
- Claritatea - este clara daca ea este inteleasa de consumator.
Capitolul II. Calculatorul
Sectiunea 2.1 Notiunea de calculator
Pentru utilizatori calculatorul reprezinta un dispozitiv destinat pentru pastrarea, transmiterea si prelucrarea automata a datelor conform cerintelor acestora. Calculatoarele proceseaza datele conform unor instructiuni (programe) care dirijeaza activitatea echipamentelor calculatorului.
Sectiunea 2.2 Elementele componente ale calculatorului
?alculatorul are o structura complexa formata din doua componente: 
- componenta resurselor fizice (Hardware) 
- componenta resurselor programate (Software)
Sistemul de echipamente (Hardware, sau Hard) include componentele fizice ale calculatorului, utilizate la procesarea, pastrarea, culegerea, acumularea, redarea si transmiterea datelor. 
Sistemul de programe (Software sau Soft) include echipamentele logice ale calculatorului, produsele program care dirijeaza cu activitatea resurselor fizice.
Figura.1. Schema functionala a calculatorului
Sectiunea 2.3 Clasificarea calculatoarelor
Calculatoarele se clasifica in 4 categorii:
1. Supercalculatoare;
2. Calculatoare mari (Macrocalculatoare);
3. Minicalculatoare;
4. Microcalculatoare (Calculatoare personale);


Fisiere in arhiva (1):

 • Tehnologii informationale moderne.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!