Sisteme de achiziții și interfețe

Cuprins referat Cum descarc?

1.Semnale analogice si numerice(digitale) 3
2.Sistem de masurare si control al pieselor prelucrate pe masini-unelte CNC .5
2.1 Definitia semnalului 5
3. Transmisia optica 6
3.1 Principiu de functionare .6
3.2 Transmisia radio . ..7
3.3 Transmisia inductiva . .8
3.4 Transmisia directa . ..8
4. Constructii ale sondelor de contact 9
4.1 Sonde cu elemente cinematice rezistive .9
4.2 Factori de performanta ale sondelor cu elemente cinematice rezistive ..10
5. Sonde cu marci tensometrice . 11
Bibliografie . 12


Extras din referat Cum descarc?

1. Semnale analogice si numerice(digitale)
In domeniul telecomunicatiilor, procesarii semnalelor, sau mai general in electricitate si electronica, un semnal este orice cantitate care variaza in timp sau spatiu. In lumea fizica, orice cantitate masurabila in timp sau spatiu poate fi luata drept semnal. Intr-o societate complexa, orice set de informatii umane sau date de calculator pot fi de asemenea considerate semnale. 
Cateva definitii 
In teoria informatiei, un semnal este un mesaj codificat, adica, secventa din starea comunicatiei care codeaza un mesaj.
Intr-un sistem de comunicatie, un emitor codeaza un mesaj intr-un semnal care este transmis unui receptor prin canalul de comunicatie. De exemplu, cand vorbim la telefon, sunetele sunt convertite in semnale electrice, care sunt transmise spre receptor prin fire, iar receptorul le reconverteste in sunete.
In reteaua de telefonie, un semnal se refera mai de graba la numarul de telefon sau alta informatie digitala de control decat la semnalul prin voce.
Semnalele pot fi clasificate in mai multe feluri. Cel mai uzual mod de clasificare este cel dintre spatiile discrete si cele continue peste care sunt definite functiile, de exemplu, domeniile discrete sau continue ale timpului. Semnalele discrete in timp sunt adesea numite in alte domenii serii de timp. Semnalele continue in timp sunt considerate semnale continue chiar daca functia semnalului nu este continua; un exemplu fiind acela al semnalelor undelor patratice.
O a doua deosebire importanta este cea dintre valorile discrete si cele continue. Semnalele digitale sunt cateodata definite ca secventa de valori discrete ale cantitatilor, care pot fi sau nu derivate din procesele fizice de valori continue. In primul caz, un semnal care este generat prin metoda de medie a modulatiei digitate este considerat drept convertor dintr-un semnal analogic, in timp ce al doilea caz este considerat ca un semnal digital.
Mai putin formal decat deosebirile teoretice de mai sus, in practica se intalnesc doua tipuri principale de semnale analogic si digital. Pe scurt, diferenta dintre ele este ca semnalele digitale sunt discrete si cuantificate, in timp ce semnalele analoagice nu poseda acesta proprietate.
Discretizarea
Una din deosebirile fundamentale dintre diferitele tipuri de semnale este cea dintre semnalele discrete si continue. In abstractizarea matematica, domeniul semnalelor continue in timp contine un set de numere reale, in timp ce domeniul semnalelor discrete in timp contine o serie de numere intregi, iar ceea ce reprezinta acesti intregi depinde de natura semnalului.
Adesea semnalele digitale se nasc prin reducerea semnalelor continue la cele discrete. De exemplu, semnalul audio consta dintr-o continua fluctuatie a tensiunii pe o linie care poate fi digitizat printr-un convertor analogic-numeric, in care circuitul va citi nivelul tensiunii pe linie din timp in timp. Rezulta un sir de numere care sunt stocate ca valori digitale de semnal discret in timp. Calculatoarele precum si alte sisteme digitale sunt limitate la a lucra cu semnale discrete.
Cuantificarea
Daca un semnal este reprezentat ca o secventa de numere, este imposibil de a mentine o precizie inalta arbitrara, deoarece fiecare numar din secventa trebuie sa aiba un numar finit de cifre. Rezulta ca valorile unui astfel de semnal sunt limitate la o serie finita de cifre. Cu alte cuvinte, semnalul este cuantificat. 
Forma sub care se prezinta semnalele depinde de natura marimii si de scopul in care folosim semnalul. Din punctul de vedere al continuitatii in timp si in valori, folosim doua variante:
- Semnal analogic (continuu in timp si in valori)
- Semnal numeric (discontinuu in timp si in valori, se mai numeste semnal in timp discret si cu valori discrete. Semnalul in timp discret se mai numeste semnal esantionat).
Modelul matematic al semnalului analogic este o aplicatie pe multimea numerelor reale, cu valori in multimea numerelor reale (sau un interval de numere reale). In figura 1 apare inregistrarea fotografica a unui semnal de pe ecranul osciloscopului. Este un semnal analogic. Semnalul acustic care soseste la un microfon, semnalul electric pe care il produce microfonul, pozitia acului unui instrument de masura cu ac, semnalul captat de antena unui receptor radio, semnalul electric produs de o camera video analogica, semnalul afisat de tubul catodic al unui televizor, timpul indicat de un ceasornic mecanic -  toate sint semnale analogice, fiind continue in timp si in valori.
Notiunea de semnal este o notiune centrala in electronica si telecomunicatii. Intrucit am aratat ca electronica este o tehnologie a prelucrarii informatiei, apare intrebarea: cine contine si transporta informatia? Raspunsul electronistilor: semnalele. 
Un semnal este o marime fizica purtatoare de informatie. Cel mai adesea, este o functie scalara de variabila timp, ca in exemplele uzuale urmatoare:
- Tensiunea sau curentul furnizate de un traductor de temperatura
- Tensiunea de la intrarea unui amplificator de putere 
- Tensiunea de la iesirea modulului tuner radio 
- Tensiunea de la bornele microfonului 
- Cimpul electromagnetic produs in antena telefonului mobil (la emisie sau la receptie) 
- Pozitia acului la un aparat indicator cu ac 
- Presiunea aerului in sistemele pneumatice de masurare si comanda a proceselor (se foloseste in mediile cu potential de explozie) 
- Pozitia deschis-inchis a releului electromagnetic cu care se comanda functionarea centralei termice 
- Succesiunea de valori afisate de ecranul unui voltmetru digital (numeric)


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de achizitii si interfete.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://documents.tips/documents/online-measuring-methods.html
https://ro.wikipedia.org/wiki/Semnal_(electronic%C4%83)#Semnale_analogice_%C8%99i_digitale
https://www.renishaw.com/en/renishaw-enhancing-efficiency-in-manufacturing-and-healthcare--1030
Viorel Paleu, 2013. ,,Sisteme de achizitii si interfete"
Renishaw product technical specification, 2013. "Probing systems for CNC machine tools".pdf
http://www.etc.ugal.ro/lfrangu/IETC3.pdf
https://despretot.info/semnal-analogic-semnal-digital/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!