GMSK VS MSK

Extras din referat Cum descarc?

Minimum-shift keying
In modularea digitala, minimum-shift keying (MSK) este un tip de continuous-phase frequency-shift keying, care a fost dezvoltata la sfarsitul anilor 1950 si 1960 . Similar cu OQPSK, MSK este codificat cu biti care alterneaza intre componentele quadraturei,componenta Q este intarziata cu jumatate din perioada simbolului.
Cu toate acestea, in loc de impulsuri patrate, cum utilizeaza OQPSK, MSK codifica fiecare bit ca jumatate de sinusoid. Aceasta are ca rezultat un semnal modulat constant, care reduce problemele cauzate de distorsiunea neliniara. Pe langa faptul ca este privit ca atare la OQPSK, MSK poate fi privit si ca un semnal de frecventa continua cu schimbare de frecventa (CPFSK) cu o frecventa de separare de jumatate din rata de biti
In MSK, diferenta dintre frecventa mai mare si cea mai mica este identica cu jumatate din rata de biti. In consecinta, formele de unda folosite pentru a reprezenta un bit 0 si un bit 1 difera cu o jumatate de perioada a purtatoarei. Astfel, abaterea de frecventa maxima este ?=0.25f_m unde f_m este frecventa maxima de modulare. 
Ca rezultat, indicele de modulare m este 0,5. Acesta este cel mai mic indice de modulare FSK care poate fi ales astfel incat formele de unda pentru 0 si 1 sa fie ortogonale. O varianta a MSK numita GMSK este utilizata in standardul de telefonie mobila GSM.
Reprezentarea matematica
Semnalul rezultat este reprezentat de formula s(t)= a_1cos(?t/2T)cos(2?f_c t)-a_Q(t)sin(?t/2T)
sin2?f_c t unde a_1 (t) si a_Q (t) codifica chiar si informatiile ciudate cu o secventa de impulsuri patratice care au o durata de 2T. a_i (t) are marginea impulsurilor sale t=[-T,T,3T, ] si a_Q (t) in t=[0,2T,4T, .]. Frecventa purtatoarei este f_c.
Folosind identitatea trigonometrica, aceasta poate fi rescrisa intr-o forma in care modulatia de faza si frecventa este mai evidenta, 
s(t)=cos[2?f_c t+b_k (t) ?t/2T+?_t ].
Unde b_k (t) este +1 unde a_i (t)=a_Q (t) si -1 si daca au semne opuse, si ?_k este 0 daca a_i (t) este 1, si ? in caz contrar. Prin urmare, semnalul este modulat in frecventa si faza, iar faza se schimba continuu si liniar.
Maparea modificarilor in faza continua. Fiecare bit de timp,
faza transportoare se modifica cu +- 90 ?
Gaussian Minim Shift Keying
Gaussian Minim Shift Keying sau Gaussian filtrat minim Shift Keying, GMSK, forma de modulare fara discontinuitati de faza folosite pentru a furniza transmisii de date cu utilizarea eficienta a spectrului.
Gaussian Minimum Shift Keying, sau pentru a-i da titlul complet Gaussian filtrat Minim Shift Keying, GMSK, este o forma de modulare utilizata intr-o varietate de sisteme de comunicatii radio digitale. Are avantajele de a putea efectua modulatia digitala in timp ce inca utilizeaza spectrul eficient. Una dintre problemele cu alte forme de tastare a schimbarii de faza este aceea ca benzile laterale se extind spre exterior de la purtatorul principal si acestea pot provoca interferente cu alte sisteme de comunicatii radio utilizand canalele din apropiere.
Avand in vedere utilizarea eficienta a spectrului in acest mod, modularea GMSK a fost utilizata intr-o serie de aplicatii de comunicatii radio. Posibil cel mai utilizat este tehnologia celulara GSM care este utilizata la nivel mondial si are peste 3 miliarde de abonati.
GMSK -informatii de baza
Modularea GMSK se bazeaza pe MSK, care este ea insasi o forma de tastare cu schimbare de frecventa in faza continua. Una dintre problemele cu formele standard de PSK este ca benzile laterale se extind de la purtator. Pentru a depasi acest lucru, MSK si derivatul sau GMSK pot fi utilizate. MSK si, de asemenea, modularea GMSK sunt ceea ce este cunoscut ca o schema de faza continua. Aici nu exista discontinuitati de faza, deoarece schimbarile de frecventa apar la punctele de trecere a transportatorului. Aceasta se datoreaza faptului unic al MSK ca diferenta de frecventa dintre starile logice si zero este intotdeauna egala cu jumatate din rata de date. Acest lucru poate fi exprimat in termeni de indice de modulatie si este intotdeauna egal cu 0,5.


Fisiere in arhiva (1):

  • GMSK VS MSK.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  Subbarayan Pasupathy, Minimum Shift Keying: A Spectrally Efficient Modulation, IEEE Communications Magazine, 1979
-  R. de Buda, Fast FSK Signals and their Demodulation, Can. Elec. Eng. J. Vol. 1, Number 1, 1976.
-  F. Amoroso, Pulse and Spectrum Manipulation in the Minimum (Frequency) Shift Keying (MSK) Format, IEEE Trans.
-  https://www.york.ac.uk/electronic-engineering/research/communication-technologies/applied-electromagnetics-devices/.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!