An Architecture of a Distributed Semantic.

Extras din referat Cum descarc?

Social networking online a devenit una dintre cele mai mari servicii populare web. Mai ales Facebook cu 845 Milioane + utilizatorii activi lunar si 100.000 + relatii de prietenie care creeaza un Web in interiorul Web principal. Bazandu-se pe metafora insulelor, Facebook devine mai mult ca un continent. Cu toate acestea, utilizatorii sunt blocati pe acest continent cu aproape orice ocazie pentru a comunica cu usurinta cu utilizatorii de pe alte insule si continente sau chiar sa se mute trans-continental. Utilizatorii sunt obligati la o anumita platforma si cu greu au sansa de a migra cu usurinta intr-o alta retea sociala, platforma in cazul in care doresc sa pastreze legaturile lor.
Odata ce utilizatorii au publicat informatiile personale in cadrul unei retele sociale, de multe ori ei isi pierd de asemenea, controlul peste datele pe care le detin, deoarece este stocat pe un singur server al companiei. Interoperabilitatea intre platforme este foarte rudimentar si limitata in mare parte de proprietatea API-uri. In scopul de a pastra toate datele la zi pe platforme multiple, utilizatorii trebuie sa modifice datele de pe fiecare platforma. Din moment ce exista doar cativa jucatori de mare de retele sociale, Web de asemenea, isi pierde natura sa distribuita. Conform unui recent com-score studiu, ori de utilizare Facebook sunt mai numeroase decat utilizarea Web traditionala de factor doi si acest lucru continua sa creasca. Sustinem ca solutii pentru retele sociale ar trebui sa fie proiectate in mod distribuit, astfel incat utilizatorii sunt imputerniciti sa recastige controlul asupra datelor lor. Curenta oceane vaste intre continente retele sociale si insule ar trebui sa fie suntat prin conexiuni de mare viteza permitand utilizatorilor de date si sa se deplaseze cu usurinta si rapid intre aceste locuri. De fapt, ne imaginam in prezent cateva continente retele sociale sa fie completate de catre un numar mare de insule mai mici, cu o retea stransa de poduri si conexiuni intre ele. Comparativ cu predominante in prezent retelele sociale centralizate au o astfel de abordare, are un numar de avantaje:
Confidentialitate :
Utilizatorii de semantic sociale distribuite de retea (DSSN) Configurarea poate propriul nod DSSN sau a ales un furnizor de nod DSSN cu particular stricte de confidentialitate reguli pentru a se asigura un maxim a vietii private. Acest lucru ar facilita o concurenta
operatoriilor de retele sociale cu privire la regulile de confidentialitate cel mai benefic pentru utilizatori. In prezent, din cauza oligopol pe piata de retele sociale, care este dominata de jucatori mari, cum ar fi Facebook, Google sau Twitter, reglementarile de confidentialitate sunt de multe ori mai condus de interesele de comercializare.
Securitatea datelor :
Datorita naturii este distribuit mai dificil de a fura cantitati mari de date private. De asemenea, securitatea este asigurata printr-o revizuire publica si testarea de standarde deschise si intr-o mai mica se extind prin obscuritate din cauza de proprietate inchis implementari. Dupa cum este confirmat foarte frecvent, solutii centralizate sunt intotdeauna pus in pericol de atacuri asupra securitatii datelor. Chiar cu cele mai bune solutii tehnice in vigoare, din interior amenintari pot fi cu greu prevenite intr-un centralizat setare, dar nu poate provoca atat de mult dauneaza unui DSSN.
Proprietatea asupra datelor :
Utilizatorii pot avea dreptul de proprietate deplina si controlul asupra utilizarii datelor lor. Sunt fara a se limita la reglementarile impuse de proprietate de catre furnizorul lor de retea sociala in schimb DSSN utilizatorii pot pune in aplicare de acordare a licentelor de date cu granulatie fina optiuni in functie de nevoile lor. Un DSSN ar in plus, faciliteaza un concurs de nod DSSN furnizorii de date cel mai liberal si benefic regulamentele de proprietate pentru utilizatori.
Extensibilitate :
Reprezentarea retelei sociale resurse, cum ar fi WebIDs si obiecte de date este fara a se limita la o anumita schema si poate creste cu nevoile userilor.
Cu toate extensibilitatea este de asemenea, este usor de realizat in setarea centralizata
(Asa cum este confirmat prin diverse API-uri, de exemplu, Open Social), un cadru centralizat de retea sociala ar putea interzice cu usurinta (sau cenzureaza) anumite extensii. Din motive comerciale (sau politice) si, prin urmare, constrange libertatea utilizatorilor sai.
Fiabilitate : 
Din nou, din cauza DSSN este mult mai putin pusa in pericol de avarii sau terorismului


Fisiere in arhiva (1):

  • Social network.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!