Polimetacrilatul

Extras din referat Cum descarc?

Polimetacrilatul a fost folosit pentru fixarea protezelor totale articulare de peste 30 de ani. De cand a fost introdus de Charnley nu au fost schimbari substantiale in formulare. In 1970 a fost o nemultumire generala fata de cimentul pentru fixare in implantele totale articulare. Aceasta era legata de rapoartele de rata crescuta de esecuri la radiografie si osteolleiza. Desi esecul radiografic nu era intodeauna corelat cu esecul clinic, era clar ca fixarea cu ciment nu dadea rezultate satisfacatoare pe timp lung.
Aceasta a condus la trei mari directii de dezvoltare in inlocuirea de sold, implantele de inlocuire superficiale, implantele fara ciment si imbunatatirii in utilizarea cimentului osos chirurgical. In acest capitol proprietatile polimetacrilatului (PMMA), tehnicile contemporane de cementare si efectul factorilor tehnici asupra comportarii la oboseala a PMMA sunt revazute. In plus reactia biologica la materialul masiv si sub forma de particule este prezentata.
PROPRIETATILE CHIMICE SI FIZICE
Nu toate cimenturile osoase sunt la fel. Cateva formulari diferite ale PMMA sunt disponibile in comert. Exista variatii in compozitia chimica si fizica a cimenturilor osoase care in schimb produc diferente in vascozitate, porozitate si rezistenta la oboseala a cimenturilor. De exemplu cimentul obisnuit de vascozitate joasa Zimmer (LVC) si CMW contin PMMA sub forma de pudra. In contrast Palacos R. este un copolimer metilmetacrilat si Simplex P consta intr-un amestec de PMMA si copolimeri metacrilati- stiren. Sulfatul de bariu este adaugat ca cimentul normal Zimmer, LVC, CMW si Simplex P si oxidul de zirconiu s-a adaugat la Palacos R pentru a le face radioopace. In plus clorofila s-a adaugat de asemenea la Palacos R dand cimentului o nuanta verde.
Vascozitatea, o propritate fizica importanta a cimentului osos chirurgical pare a fi cea mai afectata de marimea granulelor pudrei. LVC are una dintre cele mai mici valori ale vascozitatii dintre cimeturile osoase disponibile in comert. CMW original si Palacos R au vascozitatile dintre cele mai mari ale cimenturile comercializate. Ambele au acum formulari cu vascozitate joase. Desi vascozitatea joasa a fost asociata cu o viata mai lunga aceste propritati nu sunt neaparat direct proportionale. De exemplu, desi LVC isi mentine o vascozitate joasa pentru un timp mai mult decat alte cimenturi de fapt are o viata mai scurta decat alte cimenturi deoarece se intareste imediat dupa ce devine pasta. Timpul de instalare (montare) este legat de mai multi factori ce include seria si marca cimentului, temperatura ambianta, temperatura monomerului si polimerului si raportul lichid/pudra. 
In timpul polimerizatii au loc schimburi exoterme si de volum. In timpul fazei initiale a polimerizarii, lanturile de polimeri formate rezultand o contractie de pana la 7%. In timpul fazei a doua a polimerizarii temperatura creste si cimentul sufera o expansiune termica. In timpul fazei finale, cimentul se raceste rezultand o contractie termica si o micsorare de volum.


Fisiere in arhiva (1):

  • Polimetacrilatul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!