Coroane telescopate

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
Acest articol este o prezentare generala despre biomecanica si avantajele de fixare telescopice. Coroanele telescopate ofera mai multe posibilitati decat orice alta modalitate de tratament disponibila in stomatologia moderna. Telescoaparea nu trebuie uitata ca si modalitate de tratament, dar ar trebui sa fie acceptata ca si optiune potrivita. 
De multe ori, modalitatile terapeutice sunt percepute ca fiind invechite si trecute cu vederea, deoarece pot fi disponibile solutii mai rapide si mai usoare. Aceasta prezentare generala a optiunilor privind lipsa de timp pentru testarea restaurarii telescopate, se poate dovedi a fi viabila pentru multe restaurari dentare. 
O coroana telescopata este o constructie fixa care se fizeaza pe substructura preparata, intr-un mod concentric, sau in termen de telescopare, sa sprijine si sa mentina o coroana de invelis. Capa metalica poate fi o substructura organica pentru o restaurare protetica fixa, proteza mobila sau protezarea telescopata ( figura 1 ). 
Figura 1
The Glossary of Prosthodontic Terms defineste o coroana telescopata ca fiind "o coroana artificiala, construita pentru a se potrivi peste o copie (cadru). Capa poate fi o alta coroana, o bara, sau orice alt suport rigid, adecvat pentru proteza dentara". 
Utilizarea coroanelor telescopate pentru RPF sau proteze mobile, continua sa serveasca drept o optiune terapeutica valoroasa restaurativa in zilele noastre. Alte inovatii actuale nu fac telescoaparea depasita ca si modalitate de tratament; dimpotriva, ele pot spori reciproc si pot extinde gama de alternative viabile pentru tratament. Distributia si/sau numarul de substructuri organice naturale ramase, adesea au prezentat probleme in realizarea restaurarilor stabile, functionale si estetice. Datorita multitudinii de optiuni pe care o furnizeaza, coroanele telescopate permit realizarea unui tratament care poate spori mentinerea si supravietuirea substructurilor organice naturale si furnizeaza optiuni suplimentare pentru restaurarea zonelor afectate. 
Yalisove si Dietz descriu versatilitatea coroanelor telescopate in stomatologia restaurativa. Ei au identificat motivele stiintifice si au promovat utilizarea acestei modalitati de tratament. Coroanele telescopate ofera urmatoarele avantaje: 
1. Eficienta ingrijirii la domiciliu ( figurile 2-5 ).


Fisiere in arhiva (1):

  • Coroane telescopate.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. The glossary of prosthodontic terms. J Prosthet Dent 2005; 94:10-92.
2. Yalisove, IL, Dietz, JR: Telescopic Prosthetic Therapy. Philadelphia, George F Stickley Co., 1977, p. 11.
3. Besimo C, Graber G: A new concept of overdentures with telescope crowns on osseointegrated implants. Int J Perio Rest Dent 1994; 14:487-495.
4. Pezzoli M, Rossetto M, Calderale PM: Evaluation of load transmission of distal-extension removal partial dentures using reflection photoelasticity. J Prosthet Dent 1986; 56:325-327.
5. Weigl P, Hahn L, Lauer HC: Advanced biomaterials used for a new telescopic retainer for removable dentures. J Biomed Mater Res 2000; 53:320-336.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!