Tehnici de formare a opiniei publice - studiu de caz

Extras din referat Cum descarc?

Remus Cernea vrea sa elimine predarea religiei in scoli
Proaspat demisionar din USL, deputatul de Constanta, Remus Cernea, spune ca indoctrinarea prin religie ar trebui eliminata din scoli.
In acest sens, deputatul Verzilor a exemplificat si cum ar trebui sa sune inceputul unei lectii de religie.
"Dragi elevi, religiile fac parte din patrimoniul cultural si istoric al umanitatii. Cu totii avem dreptul de a ne asuma o astfel de viziune asupra lumii, iar cetatenii care poate nu au o religie, au convingeri stiintifice ei bine si acesti oameni trebuie respectati", a spus Remus Cernea.
Cernea crede ca religia ar trebui predata in scolile publice, intr-un mod... neutru. "Ar trebui ca religia sa nu fie predata intr-un mod confesional in scoli pentru ca atunci ea se transforma intr-o forma de iindoctrinare religioasa", a mai spus deputatul.
Cernea si-a anuntat intentia modificarii legii educatiei in acest sens, in cadrul unei intalniri a umanistilor din intreaga lume. Unul dintre participanti, cadru didactic in Buzau, militeaza chiar pentru scoaterea religiei din curricula scolara.
"Este o disciplina care se preda exact cum se tin slujbele religioase in biserica. La biserica lumea se duce numai cand doreste, pe cand in scolile publice din Romania, copiii sunt obligati sa mearga. Aceasta obligativitate a predarii religiei in scolile publice ar trebui eliminata rapid", a spus profesorul Emil Moise.
Data publicarii: 26/05/2013
http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/Politica/remus-cernea-vrea-sa-elimine-predarea-religiei-in-coli--87740.html 
1. Motivatia alegerii articolului
Prima meserie pentru care am optat, cu cativa ani in urma, a fost cea de cadru didactic. Luarea acestei decizii a implicat un interes aparte vizavi de tot ceea ce inseamna invatamantul romanesc. In toti anii mei de studii, m-am confruntat cu nenumarate situatii neplacute, daunatoare, conflictuale, etc., situatii care m-au convins ca problema cea mai mare nu este nici la noi - elevi, studenti, s.a.m.d. - dar nici le ei - profesori, inspectori, etc. -, ci totul porneste de la un sistem de invatamant gresit gandit /inteles/implementat. Am fost acuzata in nenumarate randuri ca sunt ,,prea revolutionara pentru varsta mea", dar asta nu ma impiedica sa sper, sa cred si sa pot schimba ceva! Preocupata mereu de modificarile ce apar pe acest plan, nu a putut trece neobservat nici acest articol. In multe discutii purtate cu profesori, inspectori, reprezentanti ai Ministerului Invatamantului - cu care se intampla sa ma cunosc tocmai datorita unor sesizari pe care le-am facut cu privire la diverse situatii care , dupa umila mea capacitate, depaseau cu mult rationalul - a fost abordat acest subiect sensibil legat de predarea religiei in scoli. Inca de atunci am avut convingerea si mi-am exprimat-o raspicat, ca daca profesorii nu stiu - nu zic ,,toti", dar destul de multi, potrivit ultimelor sondaje - sa predea corespunzator aceasta materie si sunt departe de tactul pedagogic, atunci sa se modifice ceea ce se preda. Eu am ajuns la o concluzie, in urma unor experiente: daca nu gasim solutia, schimbam problema. Simplu! Atunci, de ce sa nu se faca unele modificari la manual? 
Pe langa motivele subiective, personale, am ales spre analiza acest articol si pentru ca prezinta un subiect de interes public, care a starnit fel si fel de reactii, mai ales in mediul online, unde libertatea de exprimare este din ce in ce mai prost inteleasa, chiar abuzata, din pacate!


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de formare a opiniei publice - studiu de caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!