Plan de Cercetare la Firma Mari Petru Transport SRL

Cuprins referat Cum descarc?

1. Motivarea alegerii temei si justificarea importantei pentru cercetare,
2. Efectele tipurilor de motivare utilizate asupra productivitatii angajatilor
3. Obiective si ipoteze ale studiului
4. Metodologia si design-ul cercetarii 
5. Rezultate estimate
6. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Motivarea alegerii temei si justificarea importantei pentru cercetare
Motivatia este una din problemele traditionale de studiu ale comportamentului organizational si ani de zile a suscitat interesul managerilor, cercetatorilor si antrenorilor. In organizatiile contemporane, motivatia a devenit si mai importanta. Acest fapt se datoreaza necesitatii unei productivitati ridicate, in ideea de a deveni competitive la nivel global. Este totodata rezultatul schimbarilor rapide pe care le strabat organizatiile de astazi.
Cunoasterea motivatiei ne ajuta la intelegerea utilizarii implicarii angajatilor pentru atingerea imbunatatirii proceselor. Potrivit specialistilor acesta este dat de valori, asteptari, credinte acumulate prin traditie, educatie sau experienta. Aceste elemente influenteaza perceptiile, respectiv selectarea, ordonarea si interpretarea realitatii.
Termenul motivatie nu este usor de definit. Din perspectiva unei organizatii, putem spune ca o persoana este motivata atunci cand acea persoana lucreaza "din greu", "persevereaza" in munca si isi dirijeaza comportamentul catre niste rezultate potrivite.
Formal, motivatia poate fi definita ca fiind masura in care un efort persistent este dirijat pentru realizarea unui scop. 
2. Efectele tipurilor de motivare utilizate asupra productivitatii angajatilor
Tipul de motivare desemneaza ansamblul de motivatii, delimitate in functie de anumite criterii, folosite in mod repetat de manageri intr-o optica specifica, care se bazeaza, constient sau inconstient pe anumite ipoteze privind conditionarea motivationbala a performantelor salariatilor firmei.
In general sunt folosite urmatoarele tipuri de motivare : motivarea pozitiva (mariri de salariu, prime, cote parti din profit, acordarea de titluri, promovare)si negativa (reduceri de salariu, amenzi, retrogadari, amenintari verbale,mustrari); motivarea economica (salarii, prime, gratificatii, penalizari la salarii, imputari financiare in caz de erori) si moral-spirituala (acordarea de catre manageri a increderii in salariati, exprimarea de multumiri si laude, lansarea de avertismente, mustrari si invective, acordarea de titluri onorifice); motivarea intrinseca (determinarea salariatului sa se implice, sa depuna efort si sa obtina rezultate in cadrul firmei intrucat din aceste procese el obtine satisfactii ce tin de personalitatea lui) si extrinseca (determinarea salariatului sa se implice, sa depuna efort si sa obtina rezultate in firma pentru ca acestea vor genera din partea organizatiei anumite reactii formale si informale, economice si moral-spirituale care ii vor produce satisfactii) ; motivarea cognitiva (are in vedere latura, dimensiunea intelectuala a salariatului, axandu-se pe satisfacerea nevoilor individuale de a fi informat, a cunoaste, de a opera si "controla" mediul in care isi desfasoara activitatea) si afectiva (are in vedere ca salariatul sa se simta bine la locul de munca si in cadrul firmei, sa fie apreciat si simpatizat de colegi, sefi, subordonati, sa se manifeste fata de el simpatie si consideratie). 
In literatura de specialitate exista mai multe teori motivationale.Cele mai importante sunt : 
- Teoria X (tendinta omului de a nu munci) si Teoria Y (tendinta naturala a omului de a munci), abordata de Douglas Mc. Gregor; 
- Teoria lui Maslow: consta in stabilirea unei ierarhii a necesitatilor umane si in evidentierea unui dinamism al motivarii generat de satisfacerea respectivelor categorii de necesitati; 
- Teoria Frederick Herzberg: considera ca amplificarea motivarii si implicit a performantelor in munca se obtine numai prin actiunea factorilor motivationali; 
- Teoria asteptarilor dezvoltata de Victor Vroom: fundamentul acestei teorii il constituie premisa ca asteptarea pe care o are un salariat vizavi de obtinerea unor anumite elemente sau realizarea anumitor situatii constituie principala forta motivationala, devenind sursa principala de alimentare a eforturilor depuse in procesul muncii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Cercetare la Firma Mari Petru Transport SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!