Analiza din Punct de Vedere Semiotic a Filmului The War You Don't See

Extras din referat Cum descarc?

Filmul "The War You Don't See" este de fapt o investigatie meticuloasa si incisiva, care analizeaza la rece rolul mass media in orice razboi contemporan, refacand istoricul raportarilor jurnalistilor incorporati si independenti, de la masacrul din primul razboi mondial, pana la distrugerea Hiroshimei si de la invazia din Vietnam, pana la actualul razboi din Afganistan si dezastrul din Irak
In cadrul documentarului regasim efectul numit de Danessi drept "efect de fabricare a istoriei". Acesta se refera la faptul ca televizunea a devenit nu doar principalul mod prin care ne documentam asupra istoriei dar si o sursa de fabricare a ei. Evenimentele prezentate la televizor sunt resimtite ca fiind mai semnificative pentru societate decat sunt ele in realitate. Filmul vizionat in cadrul seminarului ilustreaza acest efect, punand accentul mai ales pe faptul ca oamenii se hotarasc asupra inocentei sau culpabilitatii unei persoane, privind evenimentele de la televizor; ei gasesc unele comportamente ca fiind laudabile sau de condamnat urmarind diverse interviuri, talk-show-uri sau programe de stiri. Altfel spus, "televizorul" a ajuns sa fabrice istoria dar sa o si documenteze in acelasi timp.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza din Punct de Vedere Semiotic a Filmului The War You Don't See.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!