Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4092
Mărime: 17.10KB (arhivat)
Publicat de: Laurian Petrea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Valeriu Tones

Extras din referat

Anchetatorii - actorii spatiului de interpretare

Anchetatorii sunt actori implicati înca de la începutul crizei, sunt actori care au ajutat la rezolvarea cazului. Obiectivul acestor actori este sa rezolve acest caz, nu au obiective ascunse.

Informatiile pe care le detin anchetatorii au fost dobândite în urma unor expertize. Ei sunt capabili de actiuni potentiale rationale si logice. Acesti actori fac parte din categoria grupuri afectate indirect.

Ce stiu anchetatorii:

Ipoteza principalã privind cauzele producerii accidentului, conform anchetatoriilor acestui caz, este cã, la impactul cu un cap de pod, dupã ce tirul a intrat în sant, remorca s-a desprins de capul tractor, iar rezervorul s-a spart - în urma înclinãrii masinii la 45 de grade - si motorina s-a scurs. Peste motorinã a cãzut azotat de amoniu, care s-a împrãstiat din saci.

În urma investigatiilor de la Craiova, anchetatorii au stabilit cã atît producãtorul azotatului de amoniu, cît si transportatorul aveau o serie de obligatii. De exemplu, producãrorul trebuie sã inscriptioneze sacii cu etichete pe care sã scrie "pericol de explozie" si sã livreze o fisã pe care sã fie notate calitãtile substantei si cum se intervine în caz de pericol.

Obligatiile transportatotului tin de autorizarea camioanelor, soferul fiind necesar sã detinã licentã ADR privind circulatia cu substante periculoase pe drumurile publice si, în special, internationale.

Parchetul general a finalizat ancheta preliminara în cazul accidentului de la Mihailesti. Primele rezultate arata ca principalul vinovat este soferul. Procurorii spun ca acesta a facut mai multe greseli în lant, greseli care au dus la explozia camionului încarcat cu azotat de amoniu.

Procurorul general al Romaniei - Ilie Botos, spatiu de interpretare.

Procurorul Ilie Botos face parte din categoria actorilor care au luat o decizie cheie în rezolvarea crizei, este un actor principal în acest caz, având în vedere sarcina lui de a solutiona aceasta problema. Obiectivele lui Ilie Botos sunt sa rezolve cazul, nu are obiective ascunse, sau cel putin nu au putut fi depistate. Informatiile ii sunt furnizate de anchetatori si de mass-media. Acest actor social are capacitate de reactie eficienta si face parte din grupurile afectate indirect.

Ce sustine Ilie Botos:

Procurorul general al României a prezentat o hartã partialã cu pozitia victimelor în zonã - arie denumitã cîmp infractional - si cu identificarea lor dupã producerea deflagratiei. Cele douã victime neidentificate s-ar fi aflat la o distantã mai micã de zece metri de epicentrul exploziei, fapt dovedit de distrugerea masivã a elementelor lor anatomice.

Potrivit procurorului general, explozia a avut "trei agenti districtuali, vulneranti". "Primul este legat de producerea gazelor dupã detonatie (care distrug organele interne din cauza suprapresiunii), al doilea constã în fragmente propulsate de aceste gaze si, în ultimul rînd, este unda de soc", a spus Botos.

"La cadavrele afectate de produsii de reactie avem dezmembrãri masive. Cadavrele au fost fragmentate, în urma impactului corpului uman cu obiectele angrenate pe traiectorii de produsii de reactie. A treia categorie constã în unda de soc, care produce douã elemente de pericol: propagarea undei si afectarea pe distanta letalã a zonelor cavitare (inimã, timpan, vezicã, plãmîni, ficat, creier - toate ducînd la deces), dar si proiectarea si lovirea de sol a victimelor, care suferã fracturi si ruperi musculare", a spus Botos.

Procurorul general a anuntat cã s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale complexe, ce va fi realizatã de medici legisti împreunã cu experti în explozibili. Expertiza urmeazã a fi finalizatã în 12 zile, spune Botos.

Procurorul general al României, Ilie Botos, a declarat presei, cã în discutia scurtã pe care anchetatorii au avut-o cu Gabriel Hurlup, seful Postului de Politie Mihãilesti

Preview document

Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 1
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 2
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 3
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 4
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 5
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 6
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 7
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 8
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 9
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 10
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 11
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 12
Actorii sociali în cazul exploziei de la Mihăilești - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Actorii Sociali in Cazul Exploziei de la Mihailesti.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici de Redactare a Textelor Jurnalistice

The Elements of Style, avându-i ca autori pe William Strunk Jr. si E.B White este manualul care, de la prima ediţie şi până astăzi, a format...

Lobby-ul realizat de către europerlamentarii români la Parlamentul European

Master Relatii Publice An 1 Prin lobbying se întelege activitatea unui grup care incearca sa determine puterea legislativa sau executiva sa adopte...

Comunicare noțiuni generale și interpersonală

Definirea comunicării COMUNICAREA: reprezintă un proces de transmitere de informații (fapte, idei, impresii) necesita cel puțin doi poli...

Cursuri MIA 1-9

Curs 1 Când avem de-a face cu afacerile internaționale? - cumpărăm un produs realizat de către o companie din străinătate, importat pe piața...

Anti Fumat

1 . Introducere Tutunul este original din Mexic, unde în secolul al VI – lea era folosit pentru anumite ritualuri religioase. Indienii numeau...

Dimensiunea socială a publicității

In societatea de astazi se poate remarca prezenta tot mai pregnanta a publicitatii. Strans legata de comunicarea de masa, aceasta isi trage...

Ai nevoie de altceva?