Actorii Sociali in Cazul Exploziei de la Mihailesti

Extras din referat Cum descarc?

Anchetatorii - actorii spatiului de interpretare
Anchetatorii sunt actori implicati inca de la inceputul crizei, sunt actori care au ajutat la rezolvarea cazului. Obiectivul acestor actori este sa rezolve acest caz, nu au obiective ascunse.
Informatiile pe care le detin anchetatorii au fost dobandite in urma unor expertize. Ei sunt capabili de actiuni potentiale rationale si logice. Acesti actori fac parte din categoria grupuri afectate indirect.
Ce stiu anchetatorii:
Ipoteza principala privind cauzele producerii accidentului, conform anchetatoriilor acestui caz, este ca, la impactul cu un cap de pod, dupa ce tirul a intrat in sant, remorca s-a desprins de capul tractor, iar rezervorul s-a spart - in urma inclinarii masinii la 45 de grade - si motorina s-a scurs. Peste motorina a cazut azotat de amoniu, care s-a imprastiat din saci.
In urma investigatiilor de la Craiova, anchetatorii au stabilit ca atit producatorul azotatului de amoniu, cit si transportatorul aveau o serie de obligatii. De exemplu, producarorul trebuie sa inscriptioneze sacii cu etichete pe care sa scrie "pericol de explozie" si sa livreze o fisa pe care sa fie notate calitatile substantei si cum se intervine in caz de pericol.
Obligatiile transportatotului tin de autorizarea camioanelor, soferul fiind necesar sa detina licenta ADR privind circulatia cu substante periculoase pe drumurile publice si, in special, internationale.
Parchetul general a finalizat ancheta preliminara in cazul accidentului de la Mihailesti. Primele rezultate arata ca principalul vinovat este soferul. Procurorii spun ca acesta a facut mai multe greseli in lant, greseli care au dus la explozia camionului incarcat cu azotat de amoniu.
Procurorul general al Romaniei - Ilie Botos, spatiu de interpretare.
Procurorul Ilie Botos face parte din categoria actorilor care au luat o decizie cheie in rezolvarea crizei, este un actor principal in acest caz, avand in vedere sarcina lui de a solutiona aceasta problema. Obiectivele lui Ilie Botos sunt sa rezolve cazul, nu are obiective ascunse, sau cel putin nu au putut fi depistate. Informatiile ii sunt furnizate de anchetatori si de mass-media. Acest actor social are capacitate de reactie eficienta si face parte din grupurile afectate indirect.
Ce sustine Ilie Botos:
Procurorul general al Romaniei a prezentat o harta partiala cu pozitia victimelor in zona - arie denumita cimp infractional - si cu identificarea lor dupa producerea deflagratiei. Cele doua victime neidentificate s-ar fi aflat la o distanta mai mica de zece metri de epicentrul exploziei, fapt dovedit de distrugerea masiva a elementelor lor anatomice. 
Potrivit procurorului general, explozia a avut "trei agenti districtuali, vulneranti". "Primul este legat de producerea gazelor dupa detonatie (care distrug organele interne din cauza suprapresiunii), al doilea consta in fragmente propulsate de aceste gaze si, in ultimul rind, este unda de soc", a spus Botos. 
"La cadavrele afectate de produsii de reactie avem dezmembrari masive. Cadavrele au fost fragmentate, in urma impactului corpului uman cu obiectele angrenate pe traiectorii de produsii de reactie. A treia categorie consta in unda de soc, care produce doua elemente de pericol: propagarea undei si afectarea pe distanta letala a zonelor cavitare (inima, timpan, vezica, plamini, ficat, creier - toate ducind la deces), dar si proiectarea si lovirea de sol a victimelor, care sufera fracturi si ruperi musculare", a spus Botos. 
Procurorul general a anuntat ca s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale complexe, ce va fi realizata de medici legisti impreuna cu experti in explozibili. Expertiza urmeaza a fi finalizata in 12 zile, spune Botos.
Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a declarat presei, ca in discutia scurta pe care anchetatorii au avut-o cu Gabriel Hurlup, seful Postului de Politie Mihailesti


Fisiere in arhiva (1):

  • Actorii Sociali in Cazul Exploziei de la Mihailesti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!