Viziuni Asupra Integrarii

Extras din referat Cum descarc?

Economistii spun ca miracolul economic romanesc e pe cale sa se vestejeasca. Anul 2007 a aratat-o din plin. Parghiile care miscasera economia inainte vreme de 8 ani, stimuland si, uneori, simuland cresterea economica si agoniseala in buzunarul bugetar, s-au uzat. Consumam mai mult decat producem, suntem prea putini pentru cat consumam si prea multi pentru pensiile si ajutoarele sociale pe care le acorda guvernul. Chiar daca anul 2007 va fi marcat in calendare de istorici drept anul exodului spre vest, lucrurile nu s-au limpezit in tara, iar balantele contabile au tot mai multe rubrici care se incheie cu solduri negative. 
Valul de milioane de romani plecati sa cucereasca vestul sau cel putin santierele lui a lasat in urma probleme sociale, unele dintre ele cutremuratoare. Familii destramate, copii dezechilibrati psihic, unii inclinati catre sinucidere sau abandon scolar. Se prefigureaza, in viitorul apropiat, o generatie a abandonatilor, crescuta de generatia de varsta a treia cu fantasmele si nostalgiile ei. O parte din Romania anului 2007 a fost crescuta de parinti imaginari. Si chiar daca se spune ca emigrantii au ajuns una dintre sursele financiare majore pentru produsul intern brut,


Fisiere in arhiva (1):

  • Viziuni Asupra Integrarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!