Viața și sistemul medical

Extras din referat Cum descarc?

Viata versus sistemul medical romanesc
Sistemul medical romanesc...spitalele din Romania... sunt cuvinte carora le-a fost acordata o atentie speciala din partea presei in ultimii ani si cel mai mult in anul 2010 cand zeci de tragedii petrecute in spitale ne-au fost facute cunoscute prin intermediul presei scrise, radioului, internetului si mai ales a televizorului. Ca sistemul romanesc medical este in cadere libera nu este o noutate, noutati sunt doar stirile in care aflam cum se moare si de ce se moare in spitale. In spitalele noastre se moare pentru ca exista prea putin personal medical, pentru ca nu sunt tratamente si medicamente, pentru ca sunt infectii, pentru ca nu toti bolnavii au de unde sa dea "spaga" si pentru ca se provoaca incendii.
Cazul de la Maternitatea Giulesti a facut inconjurul lumii. Sa reamintim pe scurt cele intamplate. La data de 16 august 2010 maternitatea Giulesti a luat foc. In urma anchetelor facute se pare ca incendiul a fost produs de un scurt circuit la sistemul electric al aparatului de aer conditionat din salonul de reanimare al maternitatii.
Pe loc au murit trei bebelusi, iar din cauza arsurilor s-au mai stins din viata inca doi din cei unsprezece nou-nascuti.
Vinovata de aceasta situatie s-a facut in primul rand asistenta Florina Carstea, care la momentul incendiului nu se afla in salon, ci la ziua uneia dintre colege. Alaturi de aceasta a mai fost gasit vinovat si directorul spitalului din Giulesti, Bogdan Marinescu. Ca si asistenta Carstea, medicul se face vinovat de neglijenta in serviciu, dar si de faptul ca nu a luat masuri corespunzatoare de sanatate si securitate in munca.
In urma anchetei s-au constat incalcarea normelor de securitate in munca, de securitate a sistemelor electrice si gestionarea resurselor umane.
Dat fiind cazul acesta nu este normal ca neincrederea parintilor in sistemul medical romanesc de stat sa fie din ce in ce mai mic? Eu cred ca da si ma bazez pe faptul ca din ce in ce mai multi oameni prefera sa isi ia de la gura si sa apeleze la sistemul privat, deoarece conditiile din clinicile private sunt mult mai bune decat intr-un spital de stat romanesc, unde astazi bolnavii trebuie sa isi cumpere inclusiv medicamentele pentru a fi tratati de medici.
Referitor la cazul expus presa a dezvaluit faptul ca fiecare familie carui i-a murit copilul ar primi de la stat un ajutor in cuantum de 5.000 de lei, iar pentru fiecare copil ranit grav ar fi acordati 3.000 de lei. Ce e mai grav decat sa vedem astazi ca se poate plati pentru o viata? Oamenii din minister pot simti durerea unei mame care a trecut intr-un timp foarte scurt de la chinurile nasterii, la fericirea faptului ca a dat viata si mai apoi la starea de agonie data de moartea copilului?
Parerea mea este ca vinovati se gasesc pentru ca ei exista. In schimb consider ca in afara de oamenii implicati direct in aceasta problema vinovat se face inclusiv sistemul,el este un vinovat indirect, iar tragedia de la maternitate reprezinta efectul negativ al guvernantilor, care se preocupa de orice, mai putin de sistemul medical romanesc si de reabilitarea lui.
Din punctual meu de vedere primul vinovat direct este asistenta, deoarece nu este o scuza ca era doar ea singura pe tura la atatia copii. Indiferent care ar fi fost motivele parasirii sectiei de reanimare, ea trebuia sa isi lase un inlocuitor, respectiv o alta asistenta. Un al doilea vinovat este managerul spitalului pentru ca a fost de acord cu achizitionarea unui aparat de utilizare casnica in locul unei aparaturi de tip industrial, iar un alt vinovat este seful serviciului tehnic pentru ca nu a verificat constant starea aparaturii. Iar acum sa stam sa ne gandim...Era oare atat de costisitoare achizitionarea unor aparate de detectat fumul, care azi si cel putin in Bucuresti te lovesti de ele aproape in orice cladire...ce-i drept privata, mai putin publica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Viata si Sistemul Medical.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!