Uniunea Europeana

Cuprins referat Cum descarc?

1.Uniunea Europeana si Organizatia Natiunilor Unite :notiuni introductive...1



2. Relatiile dintre Uniunea Europeana  si  Organizatia Natiunilor Unite.............3


3. 3.Relatiile dintre :Organizatia Natiunilor Unite , Uniunea Europeana  si  Republica Moldova...........................................................................5


Concluzii.......................................................................................7


Bibliografie....................................................................................8



Anexa nr.1


Extras din referat Cum descarc?

Uniunea Europeana a fost creata dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial pentru a garanta pacea,prosperitatea si stabilitatea pentru cetatenii Europei.Uniunea  Europeana se implica intr-o varietate de politici-economice,sociale,de reglementare si financiare-respectiv in toate domeniile in care activitatea sa este benefica statelor membre.Dintre aceste politici, enumeram: politicile de solidaritate (cunoscute de asemenea sub numele de politici de coeziune)privind aspecte regionale,agricole si sociale; politicile de inovatie ,privind introducerea unor tehnologii de virf in domenii precum protectia mediului,cercetarea si dezvoltarea si domeniul energetic.Influenta UE pe scena mondiala creste ori de citeori vorbeste la unison in problema internationala.Negocierile comerciale sunt un bun exemplu in acest sens.In domeniul apararii, fiecare stat ramine suveran ,fie ca este membru NATO sau neutru.Cu toate acetsea,statele membre ale Uninunii Europene dezvolta cooperarea militara in vederea misiunilor de mensinere a pacii.Din motove istorice si de apropiere geografica,sudul Mediteranei si Africa sint regiuni carora UE le acorda o atentie sporita(politici privind ajutorul pentru dezvoltare,preferinte comerciale,ajutor alimentar si drepturile omului). Pe plan economic, comercial si monetar, Uniunea Europeana a devenit o mare putere mondiala. Acest gigant economic ramane totusi, pentru unii, un ,,pitic politic". Uniunea Europeana are o influenta considerabila in cadrul organizatiilor internationale cum ar fi Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), organismele specializate ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), si in cadrul summit-urilor mondiale pentru mediul inconjurator si dezvoltare.Nu este mai putin adevarat ca statele membre ale Uniunii Europene mai au multe progrese de facut pe plan diplomatic si politic, inainte de a se putea exprima la unison in problemele mondiale majore cum ar fi: pacea si stabilitatea, relatiile cu Statele Unite ale Americii, terorismul, Orientul Mijlociu si rolul Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite. Mai mult, sistemele militare de aparare, piatra de temelie a suveranitatii nationale, raman sub autoritatea guvernelor nationale, ale caror legaturi s-au sudat in interiorul unor aliante precum NATO.


Fisiere in arhiva (1):

  • Uniunea Europeana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Kissinger, Henry - " Diplomatia", ed. ALL, Bucuresti, 2007
Miroiu, Andrei; Ungureanu, Radu-Sebastian - Manual de Relatii Internationale, editura Polirom, Bucuresti, 2006.
Dumitriu, Petru - "Sistemul ONU in Contextul Globalizarii: Reforma ca Vointa si Reprezentare", ed. Curtea Veche, Bucuresti, 2008.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!