Terorismul contemporan international

Extras din referat Cum descarc?

Globalizarea este directia principala de dezvoltare a comunitatii mondiale si contradictia de baza a sec. XXI. Globalizarea a devenit un aspect real important al sistemului mondial contemporan, una din cele mai influente forte ce determina calea dezvoltarii ulterioare a planetei noastre. Ea vizeaza toate domeniile vietii sociale, inclusiv economia, politica, sfera sociala, cultura, ecologia, securitatea.
Globalizarea, care a schimbat politica si economia mondiala, influenteaza esential securitatea intregii comunitati mondiale, serveste drept forta motrice a cresterii terorismului international contem-poran. Acesta din urma poate fi privit ca reflectie a tendintelor si contradictiilor dezvoltarii globale.
Terorismul international ca reflectie a tendintelor si contradictiilor globalizarii
Terorismul international ca fenomen social-politic reflecta interactiunea conflictuala a diferitor forte. La baza lui, de regula, se afla lupta pentru putere sau pentru posesia valorilor materiale si spirituale. In epoca globalizarii, terorismul international este o maladie incurabila a societatii, un produs al proceselor globale contradictorii. Totusi, el nu este o caracteristica de baza a etapei contemporane a dezvoltarii umane.
Terorismul international se impune ca antipod al dezvoltarii civilizationale, ca o contradictie a diferitor nivele de dezvoltare. Un punct de vedere original asupra terorismului i-l expune D. Ciuhvicev. El considera ca, fortificarea in lumea actuala a perceperii vietii umane ca valoare principala in toate tarile dezvoltate ale Occidentului, este deja o consecinta a inradacinarii terorismului. Teroristii isi dau seama ca cea mai buna cale de a forta guvernele sau comunitatea internationala este sa demonstreze capacitatea lor de a ameninta viata umana. Posibilitatea de a se comite un act de terorism, invariabil, suscita neliniste in masele populare, iar structurile de putere sunt obligate sa restabileasca linistea in societate, chiar si acceptand cedari [1].


Fisiere in arhiva (1):

  • Terorismul contemporan international.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!