Terorismul contemporan internațional

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Globalizarea este directia principala de dezvoltare a comunitatii mondiale si contradictia de baza a sec. XXI. Globalizarea a devenit un aspect real important al sistemului mondial contemporan, una din cele mai influente forte ce determina calea dezvoltarii ulterioare a planetei noastre. Ea vizeaza toate domeniile vietii sociale, inclusiv economia, politica, sfera sociala, cultura, ecologia, securitatea.

Globalizarea, care a schimbat politica si economia mondiala, influenteaza esential securitatea intregii comunitati mondiale, serveste drept forta motrice a cresterii terorismului international contem-poran. Acesta din urma poate fi privit ca reflectie a tendintelor si contradictiilor dezvoltarii globale.

Terorismul international ca reflectie a tendintelor si contradictiilor globalizarii

Terorismul international ca fenomen social-politic reflecta interactiunea conflictuala a diferitor forte. La baza lui, de regula, se afla lupta pentru putere sau pentru posesia valorilor materiale si spirituale. In epoca globalizarii, terorismul international este o maladie incurabila a societatii, un produs al proceselor globale contradictorii. Totusi, el nu este o caracteristica de baza a etapei contemporane a dezvoltarii umane.

Terorismul international se impune ca antipod al dezvoltarii civilizationale, ca o contradictie a diferitor nivele de dezvoltare. Un punct de vedere original asupra terorismului i-l expune D. Ciuhvicev. El considera ca, fortificarea in lumea actuala a perceperii vietii umane ca valoare principala in toate tarile dezvoltate ale Occidentului, este deja o consecinta a inradacinarii terorismului. Teroristii isi dau seama ca cea mai buna cale de a forta guvernele sau comunitatea internationala este sa demonstreze capacitatea lor de a ameninta viata umana. Posibilitatea de a se comite un act de terorism, invariabil, suscita neliniste in masele populare, iar structurile de putere sunt obligate sa restabileasca linistea in societate, chiar si acceptand cedari [1].

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Terorismul contemporan international.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
12 504 cuvinte
Nr caractere:
68 152 caractere
Marime:
45.12KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
Terorismul contemporan international, politica
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!