Soroș și societatea deschisă - Metapolitica globalismului

Extras din referat Cum descarc?

Studiul autorului Pierre-Antoine Plaquevent. Soros si societatea deschisa. Metapolitica globalismului", Paris, editura"Le retour aux sources", 2018. Traducere in limba romana de Roxana Iordache, prefata de Iurie Rosca. Chisinau, 2020.
Un eveniment de exceptie a avut loc pe 29 februarie, la Universitatea Populara din Chisinau: Lansarea cartii lui Pierre-Antoine Plaquevent "Soros si societatea deschisa. Metapolitica globalismului", aparuta la editura pariziana "Le retour aux sources" in 2018. Versiunea in limba romana a aparut sub egida Universitatii Populare, traducerea apartinind doamnei Roxana Iordache, iar prefata lui Iurie Rosca.
Pierre-Antoine Plaquevent este cel care a creat si administreaza site-ul www.les-non-alignes.fr si care a lansat recent, impreuna cu un alt autor notoriu, Youssef Hndi, site-ul www.strategika.fr. El face parte din elita noii disidente europene. Adica este din curentul de gindire suveranist, eurosceptic, traditionalist, conservator, anti-UE si anti-NATO vazute ca cele doua fatete ale dominatiei imperialiste americane asupra tarilor europene. Domnul Plaquevent este unul dintre cei mai relevanti membri ai grupului de reflectie international Forul de la Chisinau, ce reuneste intelectuali din mai multe tari ale lumii. Prefata versiunii franceze a lucrarii ii apartine politologului Xavier Moreau, iar postfata filosofului Lucien Cerise. 
Fundatiile pentru o Societate Deschisa au fost infiintate de catre George Soros, unul dintre cei mai importanti filantropi ai lumii, care, incepand din 1984, a donat 32 miliarde de dolari SUA din avereapersonala castigata pe pietele financiare.
Societatea Deschisa a sustinut persoane fizice si organizatii de pe intreg globul in lupta pentru libertatea de expresie, transparenta, o guvernare responsabila si pentru societati care promoveaza justitia si egalitatea. Acest sprijin a fost acordat in primul rand celor care sunt discriminati din cauza identitatii lor, cum ar fi romii din Europa si alte persoane impinse la periferia societatii dominante.
George Soros a resimtit personal o astfel de intoleranta. Nascut in Ungaria in 1930, a trait sub ocupatia nazista, care a ucis peste 500.000 de evrei maghiari. In 1947, cand comunistii au luat puterea, Soros a parasit Budapesta si a plecat la Londra, iar apoi a emigrat in Statele Unite, intrand in lumea finantelor si a investitiilor, unde urma sa isi obtina averea. 
Soros si-a inceput activitatea filantropica in 1979, oferind burse persoanelor de culoare din Africa de Sud aflata sub regimul de apartheid. In anii '80, a ajutat la promovarea schimbului deschis de idei in comunitatea maghiara; dupa caderea Zidului Berlinului, a incercat sa consolideze practica si institutiile democratice in intreaga Europa Centrala si de Est.
Dupa sfarsitul Razboiului Rece, si-a extins actiunile filantropice in Statele Unite, Africa si Asia, sustinand o serie larga de noi initiative pentru a crea societati mai responsabile, mai transparente si mai democratice.
Numele acestui magnat este printre cele mai mediatizate in lume. De ce anume acest miliardar american este pe buzele tuturor. Pentru ca el nu se limiteaza doar la speculatiile financiare care ii aduc venituri uriase. El vrea sa croiasca intreaga lume, sa mutileze toate societatile sa deformeze caracterisiticile firesti ale tuturor oamenilor dupa propria viziune halucinanta. Pare incredibil, dar un singur om care dispune de mai multe miliarde in continua si vertiginoasa multiplicare, desigur, acesta fiind doar un fel de purtator de cuvant al oligarhiei globale, reuseste sa poarte un razboi total impotriva omenirii. Dar acest razboi nu este unu clasic, ci unul non-militar, soft, de ordin intelectual, psihologic, ideologic, cultural, civilizational. Caracatita Soros si-a extins reteaua de ONG-uri pe intreg globul, e hiperprezenta si in SUA, unde a incercat sa il rastoarne pe Donald Trump, ea a penetrat si ONU, si birocratia UE, si elitele politice din foarte multe tari, dar si presa, sistemul de invatamant, institutiile culturale. Si in Moldova aceasta retea este omniprezenta, in media, in sfera politicului, in cea non-guvernamentala. Cel mai bine despre acestia a scris politologul Bogdan Tardea. 
Agenda lui este preluata de toti cei care sunt finantati prin granturi, adica grantofagii. Anume ei impun atacuri contra Bisericii Ortodoxei, platforma LGBTQ cu legi nediscriminare, cu demonstratii ale umor minoritati incriticabile (altfel risti sa fii tarat in judecata de catre politia gandirii), ideea cu politia juvenila, eutanasia, avorturile, divorturile, dar si feminismul ca ideologie ostila relatiei armonioase, complementare intre barbat si femeie. Tot de ideologia "societatii deschise" tine impunerea dogmelor neoliberalismului politic si economic, cu "corectitudinea politica" drept noua forma a gandirii unice totalitare, dar si cu dereglementarea economica ce distruge capacitatea de aparare a statelor, le saraceste si provoaca formarea unui precariat mondial, a unor mase de nomazi care cauta sa supravietuiasca prin cautarea unor castiguri prin alte tari, mai bogate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Soros si societatea deschisa - Metapolitica globalismului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://flux.md/carti/pierre-antoine-plaquevent-soros-si-societatea-deschisa-metapolitica-globalismului-10
https://www.opensocietyfoundations.org/newsroom/open-society-foundations-and-george-soros/ro
http://soros.md/about/about_gs/gs_os
https://sputnik.md/incidents/20200301/29372674/Soros-luat-in-vizor-O-carte-despre-planurile-miliardarului-lansata-la-Chiinu.html
https://sputnik.md/incidents/20200228/29354707/Mafia-Soros-deconspirata-francez-Lansare-de-carte-la-Chisinau.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!