Serviciul Diplomatic al Rusiei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prin serviciu diplomatic se intelege activitatea institutiilor diplomatice si consulare ale statului in ansamblul lor si a personalului angajat in aceste institutii, abilitate sa promoveze politica externa a acestui stat, inclusiv relatiile economice externe si raporturile cu statele lumii si organismele internationale, atit in cadrul frontierelor sale, cit si in afara lor.

Un serviciu extern profesionist si bine organizat ca o componenta integranta a Serviciului Public al Federatiei Ruse reprezinta cea mai importanta conditie pentru punerea in aplicare cu succes a functiilor statului, rezolvarea problemelor strategice si tactice ale politicii ruse pe arena internationala. Prin urmare, sarcina prioritara este de a promova eficienta si prestigiul serviciului diplomatic, competenta profesionala a tuturor institutiilor diplomatice si a angajatilor acestora.

Experienta istorica demonstreaza faptul ca statul este puternic nu numai pentru puterea sa economica, capacitatile stiintifice, tehnologice si militare, dar si pentru diplomatia sa, serviciul diplomatic abil si flexibil, profesional si potentialul moral al personalului corpului diplomatic. Acest serviciu determina succesul in rezolvarea problemelor de politica externa cu care se confrunta statul. Mai ales in cazul in care istoria sa nu este foarte indelungata, si tine pasul cu aparitia Rusiei ca stat democratic. Valoarea eficientei, profesionalismului, competentei diplomatiei, institutiilor diplomatice si angajatiilor lor creste obiectiv in momentele cruciale din istoria statului, atunci cand schimba cadrul juridic si entitatea sa socio-politica.

Pe de alta parte, modificarile in managementul, organizarea, formele si modelele structurilor diplomatice sunt provocate de modificarea unui anumit sistem de relatii internationale, de globalizarea si internationalizarea problemelor internationale, consolidarea influentei noilor tehnologii informationale, cresterea ponderii activitatilor multilaterale diplomatice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Serviciul Diplomatic al Rusiei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 382 cuvinte
Nr caractere:
13 872 caractere
Marime:
28.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
servici, rusia
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!