Regulile de organizare a recepțiilor diplomatice, oficiale și neoficiale, dineurilor oficiale și dineurile cu bufet

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE
1. Din istoricul receptiilor
2. Tipurile de receptii
3. Pasi preliminari in organizarea receptiilor
Studiu de caz: Dineu cu prilejul vizitei Ministrului Afacerilor Externe si Integrarii Europene Gherman Natalia la Londra,Regatul Unit
CONCLUZII SI RECOMANDARI
BIBLIOGRAFIE
ANEXE


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea si importanta problemei abordate .Normele de protocol, cele de ceremonial, eticheta si curtoazie s-au aflat intr-o constanta evolutie as putea spune pana in secolul XIX. Timpul a fost cel care a decis normele protocolare, datorita schimbarilor sociale si politice inevitabile. Chiar daca in ziua de azi se spune ca protocolul este ca si o limba moarta, acest lucru trebuie contrazis. Protocolul este o parte din ceea ce reprezinta viata unui om, iar in timpul nostru prea putini isi dau seama de acest lucru. El tine de timpurile vechi si nu face altceva decit sa imbogateasca si sa infrumuseteze viata prin regulile lui. De ce e important protocolul? Pentru ca prin intermediul lui, prin atitudine si gesturi un om transmite celui sau celor cu care realizeaza un dialog un mesa Protocolul nu trebuie inteles ca fiind o formalitate, un lucru care se impune de la sine in societate, ci prin el trebuie sa se demonstreze repectul pe care oamenii il au unii fata de altii, indiferent de ce religie au sau din ce parte a lumii sunt.
Divertismentul reprezinta unul dintre momentele importante in afaceri, dar care necesita o pregatire si o atentie speciala. Atitudinea atenta alocata invitatilor din partea gazdei, organizarea pana in cel mai mic detaliu al evenimentului si serviciile aproape ireprosabile pot aduce sanse de reusite in potentiale afaceri sau viitoare propuneri. O petrecere nereusita de cel mai multe ori face ca increderea in persoana care ii invita pe oamenii din inalta societate, in cazul nostru, referindu-ne la oameni din zona diplomatiei, presedinti,secretari de stat ,etc. sa scada. Organizarea petrecerii depinde de factori precum: lista oaspetilor, modul de invitare, primirea musafirilor, alegerea meniului. Gastronomia joaca un rol foarte important inclusiv in zilele noastre. Pentru o cat mai buna comunicare cu tarile lumii este necesara cunoasterea traditiilor culinare ale altor popoare, precum si alte valori necunoscute noua.
Conform Dictionarului explicativ al limbii romane o "Receptie este o reuniune, un banchet cu caracter festiv (in cercurile oficiale)" Deoarece o petrecere de acest nivel are un puternic caracter politic, la ea participa un numar foarte mare de oficialitati. Printre nenumaratele roluri care i se atribuie unei receptii diplomatice, in cadrul unei astfel de organizari au loc un imens schimb de opinii si culturi. Receptiile diplomatice sunt gazda colaborarilor, negocierilor, initiativelor. Practic activitatea diplomatica este cea care impune unui invitat prezenta sa la un astfel de eveniment.
Scopul si obiectivele referatului. Scopul referatului rezida in efectuarea unei cercetari ample si detaliate a specificului receptiilor diplomatice in relatiile intre state .
In realizarea scopului ne-am propus urmatoarele obiective:
o cercetarea determinarilor conceptuale, tipologice si functionale a receptiilor diplomatice.
o stabilirea unor forme specifice de receptii .
o identificarea pasilor esentiali in realizarea receptiilor diplomatice 
o evaluarea problemei diferentilor culturale in pregatirea unei receptii diplomatice.
Cuvintele cheie: receptie, dineu, buffet, invitatie, plasament la masa, meniu, lista de invitati.
1.Din istoricul receptiilor
Printre activitatile cu caracter protocolar se numara receptiile oficiale si dineurile de gala. Daca vom face o mica incursiune in istorie, ne vom da seama ca aceste importante activitati erau cunoscute inca in indepartata Antichitate. Mesele care se organizau in acele timpuri erau insotite de ceremonii, respectau un anumit protocol, marcind in acest mod viata primelor comunitati umane.Urme ale banchetelor le gasim in sursele istorice ale timpurilor apuse, diverse cronici, epopee, legende care ne redau imaginea lor captivanta in jurul carora s-au derulat aventuri uimitoare, s-au facut declaratii de dragoste, s-a ascultat muzica si romante, s-au conturat rivalitati politice, s-au pregatit lovituri de palat etc. 
In lumea veche la banchete participau numai barbatii, in timpul carora se dansa, se asculta muzica. Mai tirziu la aceste ospete s-au alaturat spectacolele de teatru. Si-a facut aparitia obiceiul de a spala picioarele invitatilor la intrarea in casa (Grecia), de a folosi lighenele de spalat cu servetele (cazul Romei), sau, mai tirziu, in perioada Renasterii, servirea mesei de catre nobili in prezenta supusilor. Mesele au dat nastere obiceiurilor sociale rafinate. A inceput sa se practice discursul si toastul, sa se faca schimb de cadouri. Muzica si dansul au 
devenit atributele indispensabile ale banchetelor, incepe sa se profileze tot mai mult rolul de diriguitor al stapinului si imaginea oaspetelui de onoare. Pe masura scurgerii timpului banchetele si-au lasat amprente vizibile in viata oraselor medievale ale Europei care s-au imbogatit in urma cruciadelor, unele din ele reusind sa se transforme in centre de eleganta si lux. In Epoca Moderna banchetul a evoluat capatind contururile pe care le-a atins astazi, inlaturind unele norme si obiceiuri depasite de timp pentru a se transforma intr-un eveniment social semnificativ. In acceptiunea de azi, banchetul este un dineu sau o cina splendida la care vin diverse persoane pentru a sarbatori un oarecare eveniment. Banchetul poate sa aiba un caracter mai solemn si in acest caz este precedat de un aperitiv si chiar poate fi urmat de un concert sau spectacol de dans. In timpul banchetului pot fi interpretate fragmente de muzica. Atit aperitivul, concertul, dansul, cit si spectacolul trebuie sa fie in unison cu tinuta inalta a banchetului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Regulile de Organizare a Receptiilor Diplomatice, Oficiale si Neoficiale, Dineurilor Oficiale si Dineurile cu Bufet.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!