Reforma Institutionala a UE prin Prisma Tratatului de la Lisabona

Extras din referat Cum descarc?

Tratatul de la Lisabona a fost semnat la data de 13 decembrie 2007 si a intrat in vigoare la 1 decembrie 2009,si este rezultatul eforturilor facute la nivel european de a depasi impasul provocat de respingerea Constitutiei Europene la referendumurile din Franta si Olanda.
Datorita renuntarii la structura pe piloni a UE, astfel cum a fost instituita prin Tratatul de la Maatricht (1992), nu se va mai face distinctia intre Comunitatea Europeana si Uniunea Europeana, distinctie ramasa fara obiect. Prin urmare termenii Comunitate, Comunitate Europeana sunt inlocuiti cu termenii Uniune, Uniune Europeana.
Institutiile UE sunt prevazute la art. 13 TUE - Parlamentul European (PE), Consiliul european (inclus pentru prima data in randul institutiilor UE), Consiliul UE/Consiliul de ministri, Comisia europeana (COM), Curtea de justitie a Uniunii Europene (CJUE), Curtea de conturi, Banca centrala europeana (inclusa pentru prima data in randul institutiilor UE).


Fisiere in arhiva (1):

  • Reforma Institutionala a UE prin Prisma Tratatului de la Lisabona.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!