Protocol si Ceremonial

Extras din referat Cum descarc?

Normele de protocol, cele de ceremonial, eticheta si curtoazie s-au aflat intr-o constanta evolutie as putea spune pana in secolul 19. Timpul a fost cel care a decis normele protocolare, datorita schimbarilor sociale si politice inevitabile.
Chiar daca in ziua de azi se spune ca protocolul este ca si o limba moarta, acest lucru trebuie contrazis. Protocolul este o parte din ceea ce reprezinta viata unui om, iar in timpul nostrum prea putini isi dau seama de acest lucru. El tine de timpurile vechi si nu face altceva decit sa imbogateasca si sa infrumuseteze viata prin regulile lui. De ce e important protocolul? Pentru ca prin intermediul lui, prin atitudine si gesturi un om transmite celui sau celor cu care realizeaza un dialog un mesaj.
Protocolul nu trebuie inteles ca fiind o formalitate, un lucru care se impune de la sine in societate, ci prin el trebuie sa se demonstreze repectul pe care oamenii il au unii fata de altii, indiferent de ce religie au sau din ce parte a lumii sunt.
Divertismentul reprezinta unul dintre momentele importante in afaceri, dar care necesita o pregatire si o atentie speciala. Atitudinea atenta alocata invitatilor din partea gazdei, organizarea pana in cel mai mic detaliu al evenimentului si serviciile aproape ireprosabile pot aduce sanse de reusite in potentiale afaceri sau viitoare propuneri. O petrecere nereusita de cel mai multe ori face ca increderea in persoana care ii invita pe oamenii din inalta societate, in cazul nostru, referindu-ne la oameni din zona diplomatiei, presedinti,secretari de stat ,etc. sa scada.
Organizarea petrecerii depinde de factori precum: lista oaspetilor, modul de invitare, primirea musafirilor, alegerea meniului. Gastronomia joaca un rol foarte important inclusiv in zilele noastre. Pentru o cat mai buna comunicare cu tarile lumii este necesara cunoasterea traditiilor culinare ale altor popoare, precum si alte valori necunoscute noua.
Receptia diplomatica este o actiune oficiala cu caracter festiv care se organizeaza cu diferite scopuri, printre care enumeram: venirea unor sefi de stat, diplomati, ambasadori, ziua nationala si nu numai.
Deoarece o receptie de acest nivel are un puternic caracter politic, la ea participa un numar foarte mare de oficialitati. Printre nenumaratele roluri care i se atribuie unei receptii diplomatice, in cadrul unei astfel de organizari au loc un imens schimb de opinii si culturi. Receptiile diplomatice sunt gazda colaborarilor, negocierilor, initiativelor. Practic activitatea diplomatica este cea care impune unui invitat prezenta sa la un astfel de eveniment.
Receptia diplomatica se imparte in mai multe modalitati, dupa un orar destul de bine stabilit.
Astfel ca intre orele 12.00 - 13.00 se organizeaza cupa de sampanie, in cadrul careia se va servi exclusiv sampanie in cinstea venirii unei delegatii, plecarea unui ambasador in tara sa de origine. Alaturi de sampanie se sevesc fursecuri.
Dejunul se desfasoara incepand cu orele 12,00 pana la orele 15,00. La dejun se servesc mancaruri reci, respectiv calde, carora li se alatura bauturi traditionale autohtone, dar si cele de provenienta internationala. Acesta incepe cu un aperitiv si se termina cu servirea cafelei, respectiv a ceaiului. Revenind la mancare meniul poate contine un fel sau doua de bucate reci, un fel fierbinte din carne, dupa care urmeaza unul fierbinte din peste si nu an ultimul rind desertul. Bauturile tari se servesc inaintea bucatelor reci, vinul alb sec racit pina la 10 grade se serveste la felul de peste, la cel de carne se serveste un vin rosu cu temperatura mediului, desertului i se alatura sampania, iar la cafea se mai pot servi coniac sau lichior.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protocol si Ceremonial Diplomatic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!