Probleme si Costuri ale Extinderii UE Dincolo de Europa celor 27

Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
Uniunea Europeana: Istorie si Prezent
Introducere
Uniunea Europeana are misiunea de a organiza relatiile intre statele membre si intre popoarele lor intr-o maniera coerenta si pe baza solidaritatii dintre ele. Principalele obiective ale Uniunii Europene sunt:
- Sa promoveze progresul economic si social (piata unica a fost stabilita in 1993, moneda unica a fost lansata in 1999);
- Sa afirme identitatea UE pe scena internationala (prin ajutorul umanitar catre tarile care nu sunt membre), politica externa si de securitate comuna, actiunea in crizele internationale prin pozitii comune in cadrul organizatiilor internationale;
- Sa introduca cetatenia europeana care nu va inlocui cetatenia nationala, ci o va completa si va conferi un numar de drepturi civile si politice cetatenilor europeni;
- Sa extinda zona libertatii, securitatii si justitiei legat de operatiunile de pe piata interna si mai ales de libertatea de miscare a persoanelor;
- Sa pastreze si sa intareasca legislatia UE existenta - integrarea legislatiei adoptata de institutiile europene , conform cu tratatele fundamentale;
- O uniune mai stransa cu toate popoarele europene in cadrul careia deciziile trebuie sa reflecte pe cat posibil interesele tuturor cetatenilor UE;
- Ajutorul acordat pe termen lung de catre UE tarilor in dezvoltare este acela de a sprijini dezvoltarea rurala de a-i determina pe toti locuitori statelor sa nu paraseasca meleagurile natale si sa gestioneze mai eficient resursele naturale locale. 
Scopul crearii UE a fost contruirea unei piete comune si armonizarea politicilor economice intre statele membre pentru a se asigura o dezvoltare economica echilibrata, o stabilitate continua si armonioasa, o crestere a standardelor de viata si relatii stanse in cadrul tarilor membre.
Scopul final al crearii UE - piata interna complet libera pentru circulatia marfurilor, persoanelor, serviciilor si capitalului.
Integrarea europeana va continua in directiile in care membrii statelor considera ca este in interesul lor de a lucra impreuna in interiorul cadrului UE (la probleme precum comertul, globalizarea, piata unica, dezvoltarea regionala si sociala, cercetarea si dezvoltarea, masuri pentru a promova cresterea, locurile de munca si multe altele).
Procesul institutional de dezvoltare a legilor ce guverneaza relatiile dintre tarile membre si UE si intre UE si cetatenii sai va continua. Problema Tratatului Constitutional va fi in fruntea discutiilor in anii ce vor urma.
UE este un pact intre tari suverane care au decis sa imparta un destin comun si sa rezerve un fond comun de suveranitate in crestere. Europenii prezinta ca interes major pacea, bunastarea economica si psihica, securitatea, participarea democratica, justitia si solidaritatea. Acest pact este intarit si confirmat in toata Europa: jumatate de miliard de persoane au ales sa traiasca sub regula legi si in concordanta cu valorile stramosesti orientate spre umanitate si demnitate umana.
Prezenta revolutie tehnologica transforma in mod radical viata in lumile industrializate, fiind inclusa si Europa. Este vital sa intelegem ca aceasta creaza noi provocari care inlatura barierele traditionale. Dezvoltarea sustinuta, orientarile populatiei, dinamismul economic, solidaritatea sociala, un raspuns etic in progresul vietii stiintifice sunt probleme cu care nu se mai poate confrunta la nivelul unei natiuni. De-asemenea, trebuie sa aratam intelegere pentru generatiile viitoare.
Victor Hugo afirma profetic in anul 1849: ,,Va veni o zi in care toate natiunile de pe acest continent, fara sa piarda calitatile lor distincte sau individualitatea lor glorioasa, vor fuziona intr-o forma mai mare, Fratia Europeana. Va veni o zi in care singurul camp de lupta va fi piata pentru idei compettitive. Va veni o zi in care gloantele si bombelevor fi inlocuite de voturi."


Fisiere in arhiva (4):

  • Probleme si Costuri ale Extinderii UE Dincolo de Europa celor 27
    • harta ue.doc
    • Referatul la IFME.doc
    • Sliduri.ppt
    • Thumbs.db

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!