Politici de Integrare

Extras din referat Cum descarc?

Numarul romanilor rezidenti in Italia a crescut cu 300.000 de persoane in 2007, releva Raportul Anual al Institutului National de Statistica al Italiei (ISTAT), prezentat ieri la Roma, in sala de conferinte a Camerei Deputatilor. 
Potrivit ISTAT, numarul romanilor rezidenti in Peninsula se ridica la 640.000. Dintre acestia, cei mai multi se afla in regiunea Lazio, in centrul tarii. Acelasi studiu subliniaza ca romanii reprezinta comunitatea strainilor cu cel mai mare numar de casatorii, mai mult cu aproape 41% fata de restul emigratilor. Numarul casatoriilor a crescut simtitor dupa intrarea Romaniei in UE.Din acelasi raport, reiese ca numarul strainilor intrati legal in Italia in 2007 a atins cifra record de 454.000. "Potrivit datelor, de la 1 ianuarie 2008, numarul strainilor rezidenti in Italia s-a ridicat la 3,5 milioane in 2007, adica 5,8 la suta din populatia totala", a precizat Institutul italian de statistica. Aceasta crestere a numarului de straini se datoreaza, in mare parte, imigratiei: aproximativ 454.000 de persoane au intrat legal in 2007 pe teritoriul italian, reprezentand aproape dublul cifrei inregistrate in 2006. Numarul mare de intrari a fost determinat de ,,contorizarea" intrarilor romanilor ca fiind intrari legale. Conform cifrelor avansate la inceputul anului de Caritas - Organizatia de caritate a Bisericii Catolice - fluxul imigrational dinspre Romania nu a suferit o crestere raportat la anii trecuti, ci dimpotriva, a inregistrat o scadere. 
Peste 89% dintre cetatenii acuzati de crima sunt italieni 
La capitolul criminalitate, numarul strainilor cercetatati pentru uciderea unui cetatean italian a fost de 10,6%, ceea ce inseamna ca diferenta este completata de italieni. Specialistii anunta ca in comparatie cu anii '90 a scazut numarul anumitor tipologii de infractiuni, dar este in crestere numarul crimelor comise in familie. In ciuda acestor date, 34,6% dintre familiile de italieni au perceptia ca traiesc intr-un cartier periculos. 
Salariile din Italia, sub media salariilor Uniunii Europene 
Un procentaj de 14,6% dintre familiile italienie a declarat pentru ISTAT ca ,,traiesc cu greu de la un salariu la altul". Mai mult de jumatate din populatie nu reuseste sa faca economii si 13% are rate lunare de aproximativ 600 de euro pentru cumpararea unei locuinte. Scaderea productiei in Italia a injumatatit veniturile, astfel incat in 2006 puterea de cumparare a italienilor a scazut cu 8 procente fata de restul tarilor europene. 
Ce am invatat dupa un an de la aderarea la UE?


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici de Integrare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!