Politica Externa a Uniunii Europene

Cuprins referat Cum descarc?

1. ARGUMENT.PAG 2
2. INTRODUCERE.PAG 2
3. PESC INTRE TRECUT SI PREZENT.PAG 6
4. PESC SI RELATIILE TRANSATLANTICE.PAG 9
5. VIITORUL APROPIAT AL EUROPEI.PAG 10
6. CONCLUZII.PAG 13


Extras din referat Cum descarc?

I. ARGUMENT
Uniunea Europeana al carei membre spera si Romania sa faca parte incepand cu 1 ianuaria 2007, se confrunta cu pericolul terorismului.Securitatea internationala,apararea comuna, devine un domeniu important pentru viitorul Europei.Politica externa a Uniunii,modul cum diferite state membre au reactionat si reactineaza la diferite probleme de ordin international,deseori contradictoriu,ingrijoreaza deseori pe omul de rand, omul european.Rezolvarea acestei probleme pe atat de usoara teoretic pe atat de greu de pus in practica : Consensul 
II. INTRODUCERE
Obiectivul initial al Tratatului de la Roma a fost stabilirea unei uniuni vamale intre tarile membre care urma sa determine abolirea oricaror bariere in comert si presupunea de asemenea crearea de tarife externe comune impuse importurilor din oricare tara din afara uniunii, indiferent de tara de destinatie a acelor importuri. Pe aceasta baza s-a construit unul dintre cei mai puternici actori in comertul international din momentul de fata, Uniunea Europeana. Astfel, in anii in care lumea se reconfigura din punct de vedere al amenintarilor la securitatea statala si individuala si al modalitatilor de raspuns la acestea, Uniunea Europeana - stabilita ca noua structura institutionala si de luare a deciziilor prin Tratatul de la Maastricht din 1993 - devenea si ea la randul sau deplin capabila sa se implice in aceste schimbari internationale. O prima dovada a acestei disponibilitati si capacitati a fost conturarea treptata a unei politici de dezvoltare (development policy) cu scopul de a incuraja progresul sustinut care urma sa determine eradicarea saraciei din tarile aflate in curs de dezvoltare si, implicit, integrarea acestora in economia globala. Pe linga obiectivele sociale si economice, aceasta politica a avut si pastreaza in continuare si obiective politice, acelea de crearea a unor state de drept si de consolidare a unor regimuri democratice. Politica de dezvoltare creata in cadrul Uniunii Europene vine in continuarea politicilor nationale si a celor aflate pe agenda altor organizatii internationale, insa este bine coordonata cu acestea, astfel incat este vizibila si eficienta. Interventia Uniunii este fie directa, fie prin intermediul unor organizatii non-guvernamentale internationale si poate fi geografica, in diferite regiuni, sau tematica, pe diferite probleme. In continuarea acestei politici este cea privind promovarea drepturilor omului si a democratiei, o alta tema fierbinte a relatiilor internationale, aparuta inca din anii '70, odata cu deschiderea Conferintei pentru Securitate si Cooperare in Europa, dar devenita de o mare relavanta dupa incheierea Razboiului Rece. Comunitatile Europene au urmat tendinta internationala de a avea in vedere aceste valori pe parcursul ultimilor 30 de ani, insa in momentul de fata ele sunt incorporate in toate activitatile Uniunii, inclusiv cele de politica externa. Astfel, prevederi referitoare la respectarea drepturilor omului se afa in acordurile economice incheiate cu terte parti, in criteriile de aderare pentru tarile aplicante, in documente ale politici de dezvoltare s.a.m.d. In cadrul Uniunii a fost creata o "initiativa pentru democartie si drepturile omului" care are un buget de aproximativ 10 milioane de euro, pe langa alte cateva milioane destinate asistentei externe.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Externa a Uniunii Europene.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!