Planul de Dezvoltare Rurala si Ocuparea Fortei de Munca in Comuna Feleacu Judetul Cluj

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea generala a comunei Feleacu
Transilvania este considerata de catre multi specialisti ca fiind tara tuturor formelor de relief, de la campia joasa pana la muntii relativ inalti.
Ea se infatiseaza intr-un peisaj deosebit de variat, complex si pitoresc.
Faptul ca s-au asezat oameni in aceasta zona intinsa, este urmarea simbiozei dintre acestia si formele de relief, care le-au oferit cadrul si potentialul natural propice unei dezvoltari socio-economice.
Teritoriul administrativ al localitatilor comunei Feleacu este situat in unitatea de relief de zona deluroasa, respectiv masivul deluros al Feleacului, la o distanta de numai 7 km fata de resedinta de judet, Cluj-Napoca. Este una dintre comunele de marime medie a judetului Cluj, fiind situata in partea centrala a acestuia.
Suprafata comunei este de 61,96 km2, ea compunandu-se din
5 localitati: Feleacu, sat resedinta de comuna, Gheorgheni, Valcele, Saradis si Casele Micesti.
Din punct de vedere economic, comuna Feleacu indeplineste functia agricola, cu tendinte de crestere a activitatii de intretinere, exploatarii animalelor, a produselor agricole, obtinundu-se in general productii destul de slabe, datorate fertilitatii scazute a solului, precum si a conditiilor climatice mai reci, care fac ca vegetatia sa fie mai intarziata.
Din suprafata totala de 6.196 ha a teritoriului administrativ al comunei, terenul arabil ocupa 1.405 ha, adica 22,67 % din total.
Terenul arabil (1.405 ha), impreuna cu pasunile (1.405 ha), fanetele (857 ha) si livezi si pepiniere pomicole (57 ha), insumeaza 3.724 ha, adica 60,01 % din totalul teritoriului administrativ al comunei.
Suprafata padurilor comunei Feleacu este redusa, de numai 414 de ha, adica 6,68 % din suprafata totala. Astfel, silvicultura nu reprezinta o activitate de sine statatoare. Padurile din comuna au un rol de protectie ecologica, de a impiedica eroziunea solului, precum si de a satisface necesitatile de lemne de foc si lucru in constructii.
DATE GENERALE
Comuna Feleacu
Judetul Cluj
Teritoriu Administrativ - suprafata 6.196 ha
Localitati apartinatoare Feleacu, Valcele, Gheorigheni, Saradis si Casele Micesti
Adresa Consiliului Local Feleacu, Str. Principala, Nr.131
Primar Nicolae Balea
Distanta pana la resedinta de judet 7 km
Situatia funciara
Suprafata Ha %
Suprafata totala 6.196 100
Suprafata agricola dupa modul de folosinta 3.724 60,1
Suprafata arabila 1.405 22,67
Suprafata-livezi si pepiniere pomicole 57 0,91
Suprafata-pasuni 1,405 22,67
Suprafata-fanete 857 13,83


Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Dezvoltare Rurala si Ocuparea Fortei de Munca in Comuna Feleacu Judetul Cluj.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!