Noua Ordine Mondiala - Abordari Teoretice si Realitati Politice

Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
Perioada razboiului rece, ca forma de organizare a lumii,de promovare a bipolarismului, ca baza a ordinii mondiale, a trecut. Superputerile au fost inlocuite de puteri specializate pe domenii stricte. Este tot mai greu sa realizam o disociere neta intre evolutiile din mediul intern si cel international.
Discutiile care s-au nascut in Europa crestina, in jurul intrebarii, daca pretentia de universalitate a drepturilor omului este justa, , au condus la aparitia unei miscari care, din dialogul tuturor religiilor si culturilor lumii, a reusit sa gaseasca valori comune intregii umanitati, o asa numita noua ordine a lumii. 
Declaratia Noii Ordini Mondiale
Punctul de referinta in acest sens a fost infiintarea Parlamentului Mondial al Religiilor, care s-a intrunit in sesiune in anul 1993 la Chicago, dupa indelungate si dificile preparative, adoptand cu aceasta ocazie o ,,Declaratie a Noii Ordini Mondiale".
Extrase din "Declaratia pentru Noua Ordine Mondiala"
(Parlamentul Mondial al Religiilor, 4 septembrie 1993, Chicago)
,,(...) Confirmam ca in dogmele religiilor se gaseste un efectiv comun de valori centrale si ca acestea alcatuiesc fundamentul pentru o noua ordine universala.
Confirmam ca acest adevar este deja cunoscut, dar sustinem ca el trebuie sa fie si experimentat cu inima si cu fapta.
Confirmam ca exista o norma incontestabila si necesara pentru toate compartimentele domeniile vietii, pentru familii si comunitati, pentru rase, natiuni si religii. Exista coordonate stravechi pentru comportamentul uman, care pot fi gasite in toate religiile lumii si care sunt o conditie pentru o noua ordine de durata a lumii."
Declaram:
,,Depindem cu totii unii de ceilalti. Fiecare din noi depinde de bunastarea intregului. De aceea respectam comunitatile tuturor vietuitoarelor, ale oamenilor, ale animalelor si ale plantelor, si ne ingrijim de prezervarea pamantului, aerului, apei si solului.
Purtam responsabilitatea individuala pentru tot ceea ce facem. Toate deciziile si actiunile noastre au consecinte
Trebuie sa ne purtam cu ceilalti asa cum am vrea ca ei sa se poarte cu noi. Ne angajam sa respectam viata si demnitatea, individualitatea si diversitatea, astfel incat fiecare persoana - fara nici o exceptie - sa fie tratata in mod uman. Trebuie sa exersam rabdarea si acceptarea. Trebuie sa fim in stare in stare sa iertam, invatand din trecut, nepermitand sa ramanem prizonierii urii. Deschizandu-ne inimile unii fata de ceilalti, vom pune capat certurilor meschine dintre noi de dragul comunitatii pamantesti si vom practica o cultura a solidaritatii, a relatiilor reciproce.
Consideram omenirea ca pe familia noastra. Trebuie sa ne dorim sa fim prietenosi si generosi. Nu avem voie sa fim egoisti, sa traim doar pentru noi insine, trebuie sa slujim mai mult altora si sa nu-i uitam niciodata pe copii, pe batrani, pe saraci, pe cei suferinzi, pe handicapati, pe refugiati si pe cei singuri. Nimeni nu trebuie privit ca un cetatean de mana a doua si nici sa nu fie exploatat in vreun fel. Barbatul si femeia trebuie sa fie parteneri cu drepturi egale. Nu avem voie sa comitem nici un fel de act de imoralitate sexuala. Sa lasam in urma toate formele de dominatie si de abuz.
Ne indatoram sa respectam o cultura a non-violentei, a respectului, a dreptatii si a pacii. Nu vom oprima niciodata pe nimeni, nu vom prejudicia, schingiui sau chiar ucide pe nimeni si vom renunta la violenta ca mijloc de solutionare a diferentelor..


Fisiere in arhiva (1):

  • Noua Ordine Mondiala - Abordari Teoretice si Realitati Politice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!