Monitorizare de Presa - Suspendarea din Functie a Presedintelui Traian Basescu

Extras din referat Cum descarc?

~Monitorizare de presa~
Un vot zdrobitor (Libertatea vineri 20 aprilie 2007)
Cu 322 voturi 'pentru' si doar 108 'contra', Parlamentul a decis suspendarea sefului statului. Buni sau rai, sau competenti ori nu, alesi pe liste de partid, cei 322 reprezinta totusi 75% din electorat si provin din intregul arc politic. Nu pot fi taxati toti ca rau-voitori, necinstiti, slugi netrebnice ale liderilor lor politici, adunati intr-o 'sandrama aflata in moarte clinica' - dupa cum a numit Traian Basescu Parlamentul tarii - si uneltind impotriva unicului roman onest si intru totul devotat natiunii. Ar fi o insulta adusa unei mari parti, treisferturi, din electorat, atat de orb sau de tembel, potrivit celor ce acrediteaza ideea, incat i-a votat. A judeca astfel inseamna a da gir arbitrarului, voluntarismului, interpretarilor emotionale, iar nu unor mecanisme constitutionale. Care, daca sunt imperfecte, pot si trebuie schimbate, dar, in vigoare fiind, trebuie respectate.
Cu votul de ieri, cei doi ani de frictiuni si trei luni de profunda criza politica nu s-au incheiat. Se vor prelungi inca trei luni, daca totusi Traian Basescu demisioneaza, provocand alegeri prezidentiale anticipate si nu accepta suspendarea constitutionala. Asa incat, dupa numai o luna, un referendum sa-l poata eventual readuce la Cotroceni. Pana la solutionarea democratica, la urne, a diferendumului, institutiile statului, Guvernul in primul rand, trebuie sa lucreze. Deja de peste hotare instabilitatea politica ne-a adus nu doar o perceptie stupefiata, ci si circumspectii economice. Indiferent ce curs vor lua dezbaterile politice, ele nu trebuie amestecate cu gestionarea tarii. Nici prin nesfarsite scandaluri de balci televizate si mai cu seama prin minimineriade si scoateri ale oamenilor in strada, uneori stimulate si de emisiuni tv, in confruntari ce pot degenera.
Articol semnat de Calapodescu Petru 
*Prin intermediul acestui articol, autorul scoate in evidenta pe scurt situatia descrisa, si anume votul de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Autorul are o atitudine aparent subiectiva.
Basescu: "Ma intorc la popor!"
Evenimentul Zilei 20 Aprilie 2007
Mihai Mincan, Tatiana Dabija 
Suspendat din functie de un parlament ostil, Basescu si-a anuntat planul: va spune adevarul despre guvernare. 
Traian Basescu a fost suspendat ieri din functia de presedinte al Romaniei. Parlamentul a luat aceasta decizie cu 322 de voturi pentru, 108 impotriva si zece abtineri. Acuzat de incalcarea Constitutiei, Traian Basescu a anuntat ca mai este presedinte pana luni, cand se finalizeaza formalitatile la Curtea Constitutionala. In campanie va voi spune adevarul despre aceasta guvernare, a spus Basescu in Piata Universitatii, in fata catorva mii de sustinatori.
La costum, cand convingator, cand ezitant, Basescu a spus ca nu a acceptat sa-si negocieze functia. N-am facut-o, n-o voi face, asa ca ma intorc la popor. Era putin trecut de ora 19.00, iar Basescu ajunsese cu cinci minute inainte.
*In acest articolul de fata, autorul face referire intr-un mod obiectiv la mici detalii despre votul de suspendare si cateva remarci la adresa lui Traian Basescu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitorizare de Presa - Suspendarea din Functie a Presedintelui Traian Basescu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!