Medierea Americana

Cuprins referat Cum descarc?

Caracterizarea Generala a Temei 3
Capitolul I Medierea ca modalitate de solutionare a conflictelor internationale 7
1.1 Medierea si Solutionarea Conflictelor 7
1.2 Premisele medierii 10
1.3 Procesul de Mediere 14
1.4 Atingerea intelegerii 18
Capitolul II Rolul Medierii in diplomatia preventiva 22
2.1 Motivele medierii de catre o terta parte 24
2.2 Mediere si Impartialitate 25
2.3 Termenele 26
2.4 Tehnicile de Mediere 27
2.5 Dileme Etice in Mediere 28
Concluzii 30
Bibliografie 31


Extras din referat Cum descarc?

Caracterizarea Generala a Temei
Medierea este una dintre modalitatile de rezolvare a conflictelor care utilizeaza un intermediar parte terta pentru a ajuta la rezolvarea disputelor dintre partile in conflict.
Spre deosebire de arbitrare, caz in care terta parte intr-adevar ia decizia asupra faptului cum va fi solutionat conflictul, mediatorii doar asista partile in eforturile lor sustinute de a formula o proprie solutie viabila.
Tocmai de aceea, mediatorii organizeaza intalniri dintre parti, fie circula intre acestea, ii ajuta sa descrie problema in termeni de interese si necesitati negociabile, superioare celor nenegociabile si dezbolta un set de idei pentru a intruni interesele si necesitatile celor doua parti in conflict simultan si de natura sa creeze compromis.Mediatorul va ajuta atunci partile in conflict de a aprecia meritele relative ale diferitor optiuni si de a stabili o intelegere cadru (proiect) care va functiona de natura sa satisfaca optimal interesele fiecarei parti din conflict. Totusi, de partile implicate depinde daca si in ce masura va fi solutionat conflictul, si daca si in ce masura proiectul intelegerii finale va fi acceptat. Cu toate ca poate exista o mare presiune sociala pentru a asigura solutionarea conflictului, daca solutia nu intruneste necesitatile unei parti implicate in con flict, precum si a celeilalte oricat de diferite ar fi viziunile lor asupra acestuia, aceasta parte este libera sa refuze solutionarea si/sau sa solicite utilizarea unei viziuni alternative, fie a unei tehnici alternative de solutionare a conflictului, fie aceasta arbitrajul, actiunea directa, alegeri, sau chiar razboi.
Medierea a fost utilizata cu scces in diferite tipuri de conflicte. Este pe larg (si chiar foarte de succes) utilizata in Statele Unite ale Americii, precum si in alte locatii pentru solutionarea a astfel de probleme/conflicte precum solutionarea divortului si cazurile de custodie a copilului. Este pe larg raspindita si in astfel de probleme precum disputele interpersonale (disputele create intre vecini, colegi de serviciu, colegi de locuinta, etc.), in negocierile colective si individuale ale contractelor de munca, precum si pe baza conflictelor create de implementarea acestor din urma, disputele create in administrarea comunitatilor locale si regionale, dispute legate de poluarea mediului, si nu in ultimul rand in disputele internationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Medierea Americana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!