Max Weber - Politica, o vocație și o profesie

Extras din referat Cum descarc?

MAX WEBER (1864 - 1920)
A fost unul dintre intemeietorii sociologiei moderne. Economist, sociolog si politician, a predat la universitatile din Freiburg, Heidelberg si Munchen. Operele fundamentale ale lui Max Weber sunt culegerea sa de studii privind sociologia religiilor  din care face parte si celebrul studiu Etica protestanta si spiritul capitalismului si cartea sa Economie si politica. Lucrarile sale, si in special cel doua discursuri: Politica, ca o vocatie si o profesie respectiv Stiinta ca vocatie si profesie au fost traduse in numeroase limbi.
POLITICA, O VOCATIE SI O PROFESIE
In perioada tulburarilor revolutionare din Germania de dupa primul razboi mondial, cand socialistii si viitorii comunisti incercau sa puna mana pe putere, prin mijloace politice si militare (ajungand pina la a instaura, pentru foarte scurt timp, o republica sovietica in Bavaria), Max Weber, cel mai reputat politolog din acea vrem, tine un discurs studentilor, foarte activi in aceste miscari sociale. Discursul contine, foarte concis prezentate, practic toate ideile de baza ale operei weberiene - definirea celor trei tipuri pure ale conducerii politice, descrierea celor doua tipuri de etica politica: cea a convingerilor si cea a responsabilitatii, dar, in acelasi timp, vrand sa serveasca drept ghid in viata celor ce au intentia sa se ocupe de politica, discursul contine si analize detaliate si impartiale ale vietii politice din diferite timpuri si diferite tari. Avand dubla valoare de indreptar pentru viitorii politicieni si de introducere in opera weberiana, Politica, ca o vocatie si o profesie este prima lucrare a lui Max Weber tradusa in limba romana.
In august 1926, la Heidelberg, Marianne Weber spunea ca ideile discursului au fost prezentate in iarna revolutiei din 1919, la initiativa Uniuni studentesti libere din Munchen. Conferinta face parte dintr-un ciclu care a fost continuat de mai multi oratori si care avea drept scop sa slujeasca ca indreptar, in diferite domeni de activitate bazate pe munca intelectuala, tinerilor de curand demobilizati si profund marcati de experienta razboiului si perioadei postbelice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Max Weber - Politica o Vocatie si o Profesie.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!