Legiunea Arhanghelului Mihail

Extras din referat Cum descarc?

Formarea Legiunii Arhanghelului Mihail, aduce un fenomen nou pe scena politica romaneasca, legionarismul. Miscarea se va sprijinii pe tanara generatie. Intemeierea Miscarii Legionare este o urmare a unor evenimente anterioare.
Asasinarea lui Manciu,achitarea la proces si cersurile din cadrul L.A.N.C il destermina pe Codreanu sa paraseasca tara si sa se duca in Franta, la Grenoble pentru continuarea studiilor. Intre timp vechiul guvern liberal demisoneaza,si se formeaza un nou guvern, avandu-l in frunte pe generalul Alexandru Averescu, care, prin prestigiul sau militar se bucura de o mare popularitate in opinia publica.
Aceasta noua formula guvernamentala este sugerata de I. I.C Bratianu, avand ca principal biectiv tergiversarea, pe cat posibil, a incheierii pacii cu Puterile Centrale si crearii unor premise favorabile obtinerii unei paci onorabile.
In aprilie, 1926 Codreanu vine in tara pentru a participa la o campanie electorala de o mare anvergura. Cu ajutorul unor membrii influenti reuseste sa aiba un loc pe lista in judetul, Putna. Aceste alegeri au fost un insucces pentru Codreanu, acesta intorcandu-se pentru continuarea studiilor in Franta.
Crezurile Legiunii erau simple:"Credinta in Dumnezeu. Incredere in misiune. Dragoste intre legionari.Cantecul" .Scopul noii organizatii era intr-o prima faza atragerea a cat mai multor membrii- tineri, studenti fosti colegi din L.A.N.C. Dar ceea ce dorea cu adevarat miscarea legionara se poate inscrie pe doua linii convergente: - o linie politico revolutionara de principii si o linie socio economica de programeare practica . 
Conform lucrarii lui Faust Bradescu -"Miscarea legionara in studii si articole" miscarea legionara urma sa " stabileasca si sa impuna o noua forma de gandire politica si de traire social, sa repuna valorile morale si spirituale, sa stabileasca o corelatie armonica intre clase, sa modifice mentalitatea curenta a individului, sa dea tineretului un nou ideal" . 
Toate acestea corelate cu o serie de reforme economice de urmau sa dea nastere la o lume noua, urmarindu-se inca de la inceput creare "omului nou" , "care se va naste din scoala legionara cu calitati de erou" . 
Analizand doctrina legionara ,conducatorul de mai tarziu a Legiunii, Horia Sima spune ca "ideea fundamentala a doctrinei legionare este crearea unui om nou in mijlocul coletivitatii romanesti care sa constiuie punctul de plecare al unei mari transformari spirituale in viata neamului nostru . 
Statutul Legiunii prevedea patru subdiviziuni fundamentale(conform organizarii pe orizontala);Prima sectiune era cea a tinerimii, avand ca subsectie "Fratiile de Cruce" si grupand adolescenti pana la 18 ani(acestia nu puteau obtine titlul de legionari). Sectia a doua era denumita a Protectiei Legiunii, unde erau cooptati maturii de orice varsta care voiau sa sustina , sa protejeze si sa incurajeze militantismul legionar.Sectia a treia era boteza de ajutor avand cam aceleasi scopuri ca si a doua. In sfarsit a patra sectie era cea internationala .


Fisiere in arhiva (1):

  • Legiunea Arhanghelului Mihail.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!