Globalizarea Regională

Extras din referat Cum descarc?

Prezenta lucrare, asa cum ne sugereaza si titlul ,, Globalizarea reginonala,, isi propune o scurta analiza a globalizarii.
,,Globalizarea insumeaza tendinte simultane de conferire si privare de putere, tendinte de omogenizare si de particularizare, de democratizare si de atutoritarism. ,,
Nu exista o definitie a globalizarii intr-o forma universal acceptata, si probabil nici definitiva. Motivul rezida in faptul ca globalizarea subinclude o multitudine de procese complexe cu o dinamica variabila atingand domenii diverse ale unei societati. Ea poate fi un fenomen, o ideologie, o strategie, sau toate la un loc. Globalizarea este termenul intrebuintat pentru a descrie un proces multicauzal care are drept rezultat faptul ca evenimente care au loc intr-o parte a globului au repercusiuni din ce in ce mai ample asupra societatilor si problemelor din alte parti ale globului.Globalizarea este termenul modern folosit la descrierea schimbarilor in societati si in economia mondiala care rezulta din comertul international extrem de crescut si din schimburi culturale. Descrie cresterea comertului si a investitiilor datorita caderii barierelor si interdependentei dintre state. In context economic, este des intalnita referirea aproape exclusiva la efectele comertului si in particular la liberalizarea comertului sau la liberul schimb.
Datorita faptului ca faza de aplatizare a globalizarii a inceput sa capete amploare dupa caderea Zidului Berlinului, lumea a fost cuprinsa de o ingrijorare considerabila si legitima ca ,, globalizarea inseamna americanizare''. Aceasta ingrijorare nu era lipsita de substract, deoarece la nivel mondial, predominau industriile de prelucrare si prestatorii de 
servicii din America, marcile americane si industria cinematografica americana, cataretii


Fisiere in arhiva (1):

  • Globalizarea Regionala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!