Feminismul și drepturile femeilor în Afganistan

Cuprins referat Cum descarc?

1.Introducere 3
2.Despre drepturi ..3
3.Despre feminism 4
3.1 Femeia in civilizatiile antice .4
3.2 Femeia in Epoca moderna .5
3.3 Femeia in Epoca contemporana 5
3.4 Feminismul in Relatiile Internationale ..6
4.Studiu de caz ...7
5.Concluzii .9
6. Bibliografie ..10


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
In aceasta lucrare o sa vorbesc despre feminism ca teorie si cum se aplica feminismul pe un studiu de caz. Am ales ca studiu de caz drepturile femeilor din Afganistan, deoarece aceste drepturi nu se respecta. Vreau sa urmaresc cauzele ce au influentat drepturile femeilor, care sunt drepturile femeilor si daca acestea sunt urmate. 
2. Despre drepturi
Voi porni prin a defeni ce inseamna drepturile omului. Drepturile sunt acele privilegii cu care se nasc toti oamenii indiferent de rasa, religie, culoare, etnie,nationalitate. Drepturile sunt necesare existentei noastre,consider ca prin acestea se stabileste o ordine intre fiintele umane. Drepturile sunt garantate prin Constitutie. Fiecare stat are drepturile lui scrise in Constitutie. Pirvulescu si Todor in lucrarea ,,Reforma constitutionala in Romania. Aspecte teoretice si istorice legate de evolutia constitutiilor" definesc Constitutia ca fiind ,,unul din cele cele mai importante elemente institutionale aflate la baza procesului de democratizare". Constitutia este legea fundamentala a unei tari.
Drepturile omului au doua origini: sociala si juridica. Din punct de vedere juridic, drepturile omului isi au originea in doctrina dreptului natural. Dreptul natural spune ca prin natura, omul are oriunde si in orice moment drepturi care sunt mai presus si primare drepturilor date de societate. Vasilos in lucrarea ,,Teoria dreptului natural" spune ca cei care sustin teoria dreptului natural argumenteaza ca exista un drept care este la fel pentru toti oamenii, se aplica tuturor si este absolut. Conform lor dreptul natural este unicul drept autentic, drept in adevaratul sens al acestui cuvant.
Primul document cunoscut in istorie despre drepturile omului este Magna Carta Libertatum. A aparut in 1215, in Anglia si a fost proclamata de catre regele Angliei. Prin acest document, episcopii si baronii primesc privilegii. Birsan spune in Conventia europeana a drepturilor omului despre Magna Carta: ,,Nici un om liber nu va putea fi arestat sau intemnitat, sau deposedat de bunurile sale, sau declarat in afara legii, sau exilat, sau lezat de orice maniera ar fi si noi nu vom purcede impotriva lui si nici nu vom trimite pe nimeni impotriva lui, fara o judecata loiala a egalilor sau in conformitate cu legea tarii" . Totusi cel mai important document al constituie ,,Declaratia Universala a Drepturilor Omului" care s-a adoptat pe 10 decembrie in 1948. Aceasta zi a devenit si Ziua Internationala a Drepturilor Omului. Acest document a fost adoptat fara nici o impotrivire din partea statelor membre ONU , exceptand opt abtineri. Intrucat declaratia nu are forta juridica obligatorie, nefiind un tratat international, ea de jure nu creeaza obligatii pentru state. Cu toate acestea , prevederile sale au fost incluse in constitutiile si legile interne ale statelor. Art.1 din ,,Declaratia Universala a Drepturilor Omului" spune ca toti oamenii se nasc liberi si egali in drepturi si demnitate.
Comunitatea internationala a stabilit ca drepturile omului sunt universale (aplicate in mod egal tuturor), indivizibile, interdependente si interrelationate si sunt nealienabile (nimeni nu le poate pierde, dar in unele situatii acestea pot fi restrictionate sau suspendate).


Fisiere in arhiva (1):

  • Feminismul si drepturile femeilor in Afganistan.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

"16_Art_Vasilos_V_Dreptul_natural_partea_I.pdf." Accessed May 29, 2016. http://www.utm.md/meridian/2013/MI_1_2013/16_Art_Vasilos_V_Dreptul_natural_partea_I.pdf.
"1374.pdf." Accessed June 4, 2016. http://euacademic.org/UploadArticle/1374.pdf.
"Comentariul-CEDO-Birsan-Vol-I.pdf." Accessed May 29, 2016. http://cj.md/uploads/Comentariul-CEDO-Birsan-Vol-I.pdf.
"CONVENTIA ASUPRA ELIMINARII TUTUROR FORMELOR DE DISCRIMINARE FATA DE FEMEI.pdf." Accessed June 4, 2016. http://www.hotararicedo.ro/files/files/CONVENTIA%20ASUPRA%20ELIMINARII%20TUTUROR%20FORMELOR%20DE%20DISCRIMINARE%20FATA%20DE%20FEMEI.pdf.
"Declaration of Sentiments | 1848 | Britannica.com." Accessed June 4, 2016. http://www.britannica.com/topic/Declaration-of-Sentiments.
"Documentul 1." Accessed June 4, 2016. http://www.dadalos.org/rom/menschenrechte/grundkurs_3/frauenrechte/woher/dokumente/dokument_1.htm.
"Feminismul." Accessed June 4, 2016. https://www.academia.edu/5269966/Feminismul.
"Reforma Constitutionala in Romania. Aspecte Teoretice Si Istorice Legate de Evolutia Constitutiilor." Accessed June 4, 2016. https://www.academia.edu/11985411/Reforma_constitutionala_in_Romania._Aspecte_teoretice_si_istorice_legate_de_evolutia_constitutiilor.
"The Universal Declaration of Human Rights | United Nations." Accessed May 29, 2016. http://www.un.org/en/universal-declaration-human-rights/.
"Women's Rights in Afghanistan." Accessed June 4, 2016. https://www.academia.edu/3091008/Womens_Rights_in_Afghanistan.
"Women's Rights In Afghanistan | Konstantinos Kitsos - Academia.edu." Accessed June 4, 2016. https://www.academia.edu/23239688/Womens_Rights_In_Afghanistan.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!