Diplomatia apararii - atasatul militar

Extras din referat Cum descarc?

Abstract: Diplomatia apararii incearca sa reduca ,,incertitudinea" si ,,instabilitatea" in lume, incercand sa contribuie la cooperarea si securitatea colectiva, fiind ajutata de NATO, folosind puterea militara nu pentru a distruge ci pentru conciliere prin trimiterea atasatului militar spre realizarea de misiuni diplomatice.
Cuvinte cheie: diplomatia apararii, militare, atasat militar.
Abstract: Defence diplomacy tries to reduce "uncertainty" and "instability" in the world, tries to contribute to cooperative and collective security, being helped by NATO, using the military power not for destruction but for conciliation, peace-making by sending the military attache to accomplish diplomatic missions.
Keywords: defence diplomacy, military, military attache.
Diplomatia Apararii
Diplomatia este considerata o ramura distincta in sfera disciplinelor sociale deoarece cuprinde cunostinte si metode prin care statele isi desfasoara politica lor externa cu menirea de a-si promova si sustine interesele proprii, in acelasi timp cu obiectivul reglementarii pasnice a neintelegerilor, conflictelor care se pot ivi in cadrul stabilirii relatiilor cu alte state. 
Diplomatia apararii, concept aparut in 1998, a determinat o revizuire a sarcinilor pe care le are atat diplomatul cat si militarul in domeniul politicii externe. In plus, noile modificari conceptuale ale securitatii, atat nationale cat si internationale, precum si relatiile din ce in ce mai stranse dintre domeniul politicii, un domeniu in majoritate civil, si domeniul militar, au condus la consacrarea diplomatiei militare ca parte componenta a diplomatiei apararii. Diplomatia militara devenind parte distincta a diplomatiei, implicata in infaptuirea scopurilor si sarcinilor de politica externa, pentru apararea drepturilor si intereselor statului in relatiile sale cu celelalte subiecte de drept international. 
Conceptul de diplomatie a apararii contine ideea conform careia fortele armate pot contribui la securitatea internationala nu doar prin participarea la conflicte, ci prin promovarea unui mediu international stabil, un mediu acaparat de principiul cooperarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diplomatia apararii - atasatul militar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. COOPER, Andrew, HEINE, Jorge, THAKUR, Ramesh, The Oxford Handbook of Modern Diplomacy, Oxford University Press, United Kingdom, 2013;
2. BOLEWSKI, Wilfried, Diplomacy and International Law in Globalized Relations, Berlin;
3. DOHOTARU, Ion, Directia Informatii Militare intre fictiune si adevar, Bucuresti, 1994;
4. FRUNZETI, Teodor, BUSE Dorel, Diplomatia Apararii si Securitatea Internationala. Volum de studii. Editura Universitatii Nationale de Aparare ,,Carol I", Bucuresti, 2013;
5. FRUNZETI, Teodor, Diplomatia Apararii, Editura Universitatii Nationale de Aparare ,,Carol I", Bucuresti, 2011;
6. FELTHAM, George, Ghid de diplomatie, Editura Institutul European, 2005;
7. GEORGESCU, Maria, MIDAN, Christophe, Un exemple de cooperation bilateral. Les attaches militaires rancais en Roumanie et roumains en France (1860-1940), Editura Militara, Bucuresti, 2003;
8. *** http://www.revista.forter.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!