Dezbatere Lincoln-Douglas contra - legalizarea drogurilor în România este justificată

Extras din referat Cum descarc?

Punctul de plecare al acestei dezbateri este motiunea ,,Legalizarea drogurilor in Romania este justificata". Data fiind aceasta teza, ma declar CONTRA si imi voi sustine pozitia pe care am adoptat-o, raportandu-ma la dezavantajele pe care drogurile si legalizarea acestora le ofera. Motiunea este una de valoare, care incearca sa modifice convingerile oamenilor si politica statului. 
Luand in considerare termenii-cheie ai acestei motiuni, definim actiunea de legalizare ca fiind reglementarea si recunoasterea oficiala prin lege a unui fapt sau a unei situatii, in cazul de fata, a drogurilor. Acestea sunt substante chimice care, odata consumate, schimba modul in care corpul functioneaza si au efecte asupra modului in care te simti si te comporti. Totodata, termenul ,,jusftificat" este definit in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane ca fiind ceva demonstrat, indreptatit. 
Consider ca aceasta motiune este una de valoare, valorile promovate fiind urmatoarele: libertatea (concretizata in idea conform careia oricine are libertatea de a alege ce este bine si ce nu pentru el insusi), sansa (oricine isi poate valorifica sansa de a se simti mai bine in unele momente cu ajutorul acestor substante), comunitatea (deoarece aceasta procedura se bazeaza pe implicarea directa a comunitatii). 
Fenomenul consumului de droguri in Romania nu poate fi perceput si analizat din perspectiva naiva, idealista a anilor '90, cand opinia publica dezbatea problematica abuzului de substante stupefiante ca pe o ,,tema occidentala", ca pe o realitate izolata a consumatorului, a persoanei afectate, prea indepartata pentru o societate aflata in plin proces de reorganizare politico-socio-economica. Raportarea neadecvata, specifica deceniului trecut in Romania, ignora pericolul pe care il prezinta drogurile intr-o societate in curs de modernizare. Era prezentat ca o perspectiva linistitoare faptul ca Romania este doar un coridor al rutei balcanice de trafic al drogurilor, un punct de legatura intre Turcia si tarile Europei de Vest. Exista o perceptie eronata despre fenomenul drogurilor, in care exista numai trafic, numai un ,,pericol exterior". La inceputul anului 2003, Romania este o tara in care se produc si se consuma droguri si in care ne confruntam cu realitatea complexa a traficului de substante ilicite.
Consumul de droguri reprezinta o problema de mare importanta si complexitate pentru noi toti. Dupa petrol si arme, comertul cu droguri este prima afacere ca rentabilitate din lume. Conform statisticilor, in Romania, numarul consumatorilor de droguri este in crestere (mai ales dupa aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana), dupa cum in crestere este si numarul deceselor inregistrate din cauza drogurilor. Intr-o tara plina de probleme sociale grave, cum ar fi somajul, nivelul de trai scazut si in care sistemul educational, sistemul sanatatii, toate aproape la pamant, sunt de parere ca legalizarea drogurilor nu ar face decat sa agraveze situatia tarii si sa duca la aparitia unor efecte negative asupra societatii romanesti. Aceste efecte s-ar manifesta asupra sistemului educational si sanitar, reprezentand practic un pericol cu efecte necunoscute, pentru viitor.
Pentru a-mi sustine punctul de vedere, conform caruia nu consider ca legalizarea drogurilor in Romania este justificata, invoc urmatoarele argumente:


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezbatere Lincoln-Douglas contra - legalizarea drogurilor in Romania este justificata.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!