Datele cu caracter personal în campania lui Donald Trump

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1113
Mărime: 25.31KB (arhivat)
Publicat de: Alex V.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Datele cu caracter personal reprezinta orice informații care se referă la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Informațiile diferite care, adunate, pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie și ele date cu caracter personal.

Exemple de date cu caracter personal:

- un nume și prenume;

- o adresă de domiciliu;

- o adresă de e-mail

- un număr de act de identitate;

- date privind locația (de exemplu, funcția de date privind locația disponibilă pe un telefon mobil);

- o adresă de protocol de internet (IP);

Majoritatea persoanelor vad reclame care le conving ca microfoanele asculta conversatiile .Este greu de precizat cum se face asta dar comportamentul nostru este anticipat cu precizie. Totusi reclamele care par foarte exacte, de parca sigur ne sunt ascultate conversatiile sunt dovada ca tintirea da rezultate, si ca ea ne anticipeaza comportamentul.

A inceput visul unei lumi conectate, un spatiu unde toata lumea sa-si poata comunica experientele si sa alunge singuratatea.Curand aceasta lume a devenit locul unde ne gasim parteneri, verificam informatii instant,accesam divertisment personalizat,ne pastram amintirile.Toate aceste date nu dispar in neant, sunt stocate si am ramas socat sa descopar ca ele sunt exploatate intr-o industrie de un trilion de dolari pe an.In aceasta industrie noi suntem marfa,oameni ametiti de aceasta colectivitate gratuita pentru ca nimeni nu s-a deranjat sa citeasca “ termenii si conditiile”.

Toate interactiunile noastre,platile cu cardul, cautarile pe internet,locurile unde am fost, datele fitness zilnice, bataile inimii de pe smartwatch,calatoriile cu metorul,rutele zilnice facute,mancarea apreciata, ceea ce ne place si ne displace, la ce reactionam,toate acestea sunt colectate in timp real si asociate cu identitatea noastra,oferind oricarei companii acces direct la pulsul nostru afectiv.Inarmate cu aceste informatii companiile se intrec sa ne obtina atentia.Ne ofera un flux constant de continut conceput pentru a fi vazut doar de o persoana.

Alegerile din 2016 SUA- Donald Trump

La baza campaniei se afla proiectul denumit “Alamo” si se cheltuia 1M$/ zi pentru reclamele de facebook doar. La proiect au participat oameni de la Facebook, You Tube si Google.Insa pe langa toti acestia lucra si o companie numita Cambridge Analytica.Aceasta companie se afla la ultimul nivel din cladirea unde se desfasurau actiunile si erau creierul din spatele datelor. Ei luau decizia unde sa fie aplicata campania, hotarau ce state sunt tintite zilnic.

Aceasta companie sustine ca detine 5000 de seturi de date despre fiecare cetatean american.Sunt unele teorii care spun ca datele alegatorilor din SUA sunt prelucrate de compania mama din Marea Britanie.

Profesorul Aleksandr Kogan declara faptul ca “ sunt aplicatii pe facebook care nu au permisiunea doar sa extraga date de la persoana care le acceseaza ci apoi aceasta aplicatie accesa intreaga retea de prieteni si le extragea si datele lor. “

De exemplu : Daca ai un prieten care acceseaza un chestionar/un joc, habar n-aveai ca ti-au fost extrase toate datele tale fara ca tu sa faci nimic sau sa dai vreun clic.Se strangeau postari cu like, actualizarile de stare(loc de nastere, loc de munca, casatorit/necasatorit, unitate de invatamat, etc.) si in unele cazuri chiar si mesajele personale ,asadar nu erai vizat doar din puctul de vedere al unui alegator ci si din punct de vedere al personalitatii.

Bibliografie

https://www.cambridgeanalytica.com

https://edition.cnn.com

https://www.fbi.gov

https://www.nytimes.com

https://www.ted.com/talks?language=ro

https://www.theguardian.com/news/series/cambridge-analytica-files

Preview document

Datele cu caracter personal în campania lui Donald Trump - Pagina 1
Datele cu caracter personal în campania lui Donald Trump - Pagina 2
Datele cu caracter personal în campania lui Donald Trump - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Datele cu caracter personal in campania lui Donald Trump.docx

Ai nevoie de altceva?