Crowdfunding-ul este o strategie de strângere de fonduri eficientă

Extras din referat Cum descarc?

Fiind data motiunea ,,Crowdfunding-ul este o strategie de strangere de fonduri eficienta", ma declar contra acestei teze si doresc sa-mi justific pozitia raportandu-ma la dezvantajele pe care crowdfunding-ul le ofera. Aceasta motiune este una de valoare, care incearca sa modifice convingeri si sa dezvolte strategia de fata. 
Contextul istoric al acestei metode online de strangere de fonduri apare in jurul anului 1970, luand insa amploare odata cu anul 2009. Astfel, ideea de crowdfunding este mult mai veche decat se crede, fiind o tehnica de finantare a proiectelor prin intermediul mediului online desprinsa din crowdsourcing. Cu toate acestea, pentru tara noastra, acest tip de finantare este o initiativa destul de noua, facand o comparatie succinta cu tarile dezvoltate in care crowdfunding-ul a fost adoptat cu mult timp inainte. 
Crowdfunding-ul este o metoda alternativa de strangere de fonduri, derulata exclusiv in mediul online, cu scopul de a finanta crearea sau dezvoltarea unor produse. La baza ei sta ideea a apela la o comunitate ca un potential finantator pentru a dezvolta un produs. Totodata, strangerea de fonduri constituie o metoda moderna care inlocuieste sistemul de donatie cu o metodologie de tip recompensa. Astfel, persoanele care propun un proiect trebuie sa aduca, de la inceput, la cunostinta eventualilor depunatori care va fi recompensa pentru ajutorul lor. Iar termenul ,,eficient" este definit ca fiind o actiune ce produce un efect asteptat. 
Pentru a-mi sustine punctul de vedere, conform caruia crowdfunding-ul nu este o metoda eficienta de strangere de fonduri, prezint urmatoarele argumente:
1. Crowdfunding-ul nu este o metoda eficienta de strangere de fonduri, intrucat ideea care are nevoie de finantare poate fi copiata.
Cand cineva solicita crowdfunding, una dintre cerinte este sa dezvaluie ideea care are nevoie de finantare. Acest lucru expune proprietarul ideii la riscul ca proiectul sau sa fie copiat de concurentii care au o finantare mai buna. In cazul in care concurenta declanseaza ideea inainte ca finantarea sa poata fi ridicata, proprietarul ideii originale risca sa piarda cota de piata. 
De exemplu, un antreprenor a dezvoltat un nou tip de pasta de dinti care previne mai bine cavitatile. Cu toate acestea, acest inventator necunoscut nu are fondurile necesare pentru a scoate proiectul de la sol, asa ca apeleaza la crowdfunding. Totodata, un executiv la Colgate-Palmolive vede campania, iar inainte ca antreprenorul sa aiba timp sa colecteze fondurile de care are nevoie, produsul se afla pe raft cu numele companiei mai mari pe acesta.
2. Crowdfunding-ul nu este o metoda eficienta de strangere de fonduri pentru toate tipurile de intreprinderi. 
Este perfect daca nu aveti nevoie de finantare de milioane de dolari si daca puteti utiliza aceasta finantare pentru a va crea rapid produsul sau serviciul. Pe de alta parte, daca aveti nevoie de milioane de dolari pentru a dezvolta o noua tehnologie care poate dura ani de cercetare si dezvoltare, crowdfunding-ul nu este potrivit,. Acesta lucreaza in mod obisnuit cu proiecte care necesita capital de sub 100.00 de dolari. 
Totodata, crowdfunding-ul nu functioneaza pentru proiectele non-consumatoare. Inca nu am vazut ca aceasta metoda sa functioneze intr-o piata neaglomerata. De exemplu, lansarea unei campanii publicitare pentru o afacere intre intreprinderi este dificila. Este posibil ca in viitor sa vedem ca acest lucru devine mai raspandit, dar acum nu este o utilizare eficienta a crowdfunding-ului.
3. Crowdfunding-ul nu este o metoda eficienta de strangere de fonduri, deoarece face ca proiectul tau sa fie inflexibil.
Platformele de crowdfunding au reguli stricte pe care trebuie sa le urmati, iar acest lucru face ca proiectul sa fie inflexibil. Odata ce primiti finantarea de care aveti nevoie, nu puteti face schimbari drastice in oferta. In mod similar, orice intarziere a termenelor va poate afecta reputatia si marca.
4. Crowdfunding-ul nu este o metoda eficienta de strangere de fonduri, deoarece poate afecta reputatia business-ului in cazul in care proiectul esueaza. 
Atunci cand alegeti o astfel de alternativa de strangere de fonduri, trebuie sa va asumati toate riscurile. Astfel, daca proiectul dumneavoastra nu este vazut cu ochi buni de catre comunitatea de investitori sau daca ei considera ca nu este o idee suficient de buna pentru a fi finantata, atunci acest lucru poate afecta, atat pe termen scurt, cat si lung, imaginea afacerii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Crowdfunding-ul este o strategie de strangere de fonduri eficienta.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!