Corporatocratia - Mecanism de Cucerire

Extras din referat Cum descarc?

Intr-o mare de schimbari ale lumii, globalizarea se defineste ca fiind un important mecanism de relationare, intre marile state ale lumii si nu numai. Foarte multi dintre noi am auzit cel putin odata de acest termen si poate chiar multi stiu ce inseamna in sens larg globalizarea, insa foarte putini stiu ce efecte negative produce aceasta globalizare, deoarece promotorii acestui concept au pus in valoare doar partea buna ceea ce este si normal, deoarece partea intunecata era foarte bine mascata in spatele altor interese, dar si din dorinta de a nu produce un haos la nivel mondial pentru ca odata declansat haosul, la un nivel asa de mare, este imposibil de stapanit.
Globalizarea este una dintre cele mai ingenioase inselatorii pentru manipulare sociala create vreodata iar la baza ei este un razboi invizilbil impotriva populatiei. Indatorarea este o arma folosita pentru a cucerii si a inrobii societati, iar dobanda este principala munitie.
In timp ce majoritatea nu este constienta de aceasta realitate, bancile in colaborare cu guvernele si corporatiile continua sa-si perfectioneze si sa-si extinda tacticile de lupta economica dand nastere la noi baze cum ar fi Banca Mondiala si Fondul Monetar International si inventeaza un nou tip de soldat. Soldat care este cunoscut cu numele de asasin economic. Conceptul Globalizarii si a bunei relationari intre state, avand ca principal scop economia, a dus la liberalizarea pietelor de consum internationale. Libertatea de a-ti expune produsele pe alte piete decat cea nationala pentru unele state a adus dezavantaje dar cel mai rau fenomen a fost acela de prabusire a economiei, deoarece nu puteau face fata statelor cu un grad de dezvoltare mai ridicat.
Prin promovarea acestui concept de globalizare, cat mai multe state au inceput sa adopte si sa urmeze o astfel de politica internationala, pentru as dezvolta sistemul economic.
Fiind debutanti pe aceasta noua platforma multe state au avut de suferit si au in continuare ca urmare a acestui concept, deoarece mecanismul prin care globalizarea isi produce efecte este menit sa favorizeze si sa aduca mari beneficii colosilor mondiali care sunt reprezentati de SUA.
Pe marea scena global-economica SUA a jucat si joaca un rol foarte important, profitand de pe urma globalizarii, prin subjugarea si controlarea guvernelor si tarilor care reprezentau un interes enorm pentru ei, motiv pentru care suntem inderptatiti sa punem in discutie "suveranitaea" CORPORATOCRATIEI.
Imperiul creat de corporatisti a determinat o diferenta ingrijoratoare intre clasele sociale, o diferenta care se observa in nivelul de trai al tarilor afectate de interesele acestor corporatii. Corporatocratia este un concept/organizatie nelegitima. Ea este reprezentata in general de barbati, care conduc marile corporatii, acestea fiind in spatele guvernelor marilor puteri ale lumii!
Politica economica si nu numai este dicata de catre acestia, care prin intermediul guvernelor conduc marile organizatii financiare cum ar fi Banca Mondiala sau Fondul Monetar International. Miza marilor corporatii este puterea pe care indubitabil o detin, dar, exista doua elemente esentiale care sa le mentina aceasta putere si pentru care folosesc orice mijloace pentru a o obtine.
Tinta marilor corporatii era in special tarile din lumea a treia si tarile care aveau un grad de dezvoltare foarte scazut, dar in acelasi timp prezentau un imens interes pentru ei deoarece potentialul petrolier era prezent intr-un grad foarte ridicat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Corporatocratia - Mecanism de Cucerire.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!