Campania lui Barack Obama din cadrul Partidului Democrat

Cuprins referat Cum descarc?

1. Campania lui Barack Obama din cadrul Partidului Democrat
2. Alegerile Prezidentiale


Extras din referat Cum descarc?

Campania lui Barack Obama din cadrul Partidului Democrat
Pe numele sau intreg Barack Hussein Obama a fost ales pe 4 noiembrie in functia de Presedinte al Statelor Unile ale Americii, fiind cel de al 44- lea si actualul Presedinte al S.U.A., insa ceva inedit este faptul ca este primul afro-american ales in aceasta functie.
Absolvent al Universitatii Columbia si al Facultatii de Drept de la Harvard, inainte de a candida pentru intrarea in administratia publica si de a deveni membru al Senatului statului Illinois intre 1997 si 2004, Obama a lucrat ca mobilizator comunitar, docent universitar si ca avocat specializat in apararea drepturilor civile.
?,,In anul 2000 a avut o incercare de obtine un loc in Camera Reprezentantilor a S.U.A .
? In 2004 a fost ales ca senator al S.U.A cu o majoritate de 70% din voturi." 
In cadrul Partidului Democrat, Barack Obama a avut un adversar redutabil, fosta prima doamna a S.U.A. , Hillary Clinton, de profesie avocat. Insa nu aceasta era cel mai infocat adversar al lui Obama , ci sotul ei, fostul presedinte Bill Clinton. Acesta s-a dovedit a fi cel care i-a transformat Campania sotiei sale intr-un esec total. La vizita din California de Sud s-a invinetit la fata si a inceput sa strige la reporteri pentru ca puneau intrebari stupide, dupa care l-a comparat pe Obama cu Jesse Jackson, adesandu-se direct alegatorilor de culoare, fapte care i-au mai adus lui Barack Obama un numar important de sustinatori.
In cadrul campaniei , Obama s-a mai confruntat si cu prejudecatile pe care le aveau cetatenii americani cu privire la culoare dar si la ce de al doilea nume Hussein, de origine musulmana, 10% din alegatori credeau ca Obama este musulman cu toate ca declarase de nenumarate ori ca este crestin.
O alta strategie care s-a dovedit a fi de success in Campania din cadrul partidului, a fost refuzul la practica de impartire a banilor pe strada activistilor si preotilor din comunitatea de culoare, in timp ce familia Clinton continua sa ofere obisnuitele favoruri dar si sume de bani. Acest refuz i-a adus lui Obama un numar coplesitor de voturi, reusind sa adune cu 30 % mai multe voturi din California de Sud decat Hillary Clinton.
,,Prezenta usor aeriana a lui Obama in turneul de campanie a fost usor echilibrata de Michelle Obama, care avea propriul program de calatorie si incepea sa apara in emisiuni pentru femei. Strategia era sa se prezinte ca o mama buna si o persoana obisnuita, sau daca era nevoie ca o femeie stilata. In general Michelle a fost figura echilibrata si increzatoare din stafful lui Obama". 
Turneul urmat de Barack Obama a fost unul alert, iar fiecare greseala sau fiecare infrangere era analizata de la un capat la celalalt pentru a se observa unde s-a gresit, echipa lui Obama dand dovada de profesionalism, in timp ce in tabara Clinton se concediau membrii la fiecare infrangere sub pretextul ca acela se facea vinovat de infrangere.
Barack Obama uimea pe toata lumea cu doza sa de energie inepuizabila, declarandu-i sefului sau de campanie David Axelrod ca vrea sa tina discursuri pe tema rasei in momentele in care tot stafful sau era ostenit, Obama stiind in mod intuitiv cand era nevoie sa puna accent pe faptul ca era de culoare si cand nu.
Dupa victoria obtinuta in Oregon, Obama s-a intors in statul primului sau triumf pentru a tine un discurs care marca startul campaniei de toamna, cu toate ca Hillary era inca in cursa.
,,La 3 iunie, ultima zi a celui mai lung sezon preliminar, Obama si-a adjudecat in sfarsit suficienti delegati pentru a primi nominalizarea din partea partidului, fiind din ce in ce mai aproape de ceea ce v-a fi O alegere istorica."


Fisiere in arhiva (1):

  • Campania lui Barack Obama din cadrul Partidului Democrat.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

THOMAS, Evan, Barack Obama o alegere istorica, traducerea de Graal Soft-Integrated Translation Services, Editura Litera International, Bucuresti, 2009
www.biography.com
www.wall-street.ro


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!