Biografie Henry Alfred Kissinger

Extras din referat Cum descarc?

Viata sa dupa Casa Alba
Kissinger a parasit Casa Alba in 1976, odata cu alegerea lui Jimmy Carter ca presedinte. Continua sa joace roluri minore in administratiile Reagan si prima administratie Bush, fiind sustinut de grupul neo-conservator care a dominat Partidul Republican in anii '80 si care a vazut in politica sa de "destindere" cu Uniunea Sovietica un factor de conciliere intre cele doua super-puteri. De-a lungul anilor ia parte la activitatile unor grupuri de discutii politice, cum ar fi "Trilateral Commission", scrie carti (Diplomatia), ofera consultanta politica si speech-uri.
In 2002, presedintele George W. Bush il delega pe Kissinger in conducerea unei comisii de investigare a evenimentelor din 11 Septembrie 2001, ceea ce a generat un val de critici, alimentate de preferinta lui Kissinger de a oferi publicului "doar atat cat are nevoie sa cunoasca", conturata de-a lungul anilor sai petrecuti la Casa Alba.
Un episod interesant se creeaza prin insistenta democratilor din Congres in a cere ca Henry Kissinger sa prezinte documentele sale financiare si care trebuiau sa ateste, in opinia lor, eventualele sale conflicte de interes cu investigatia lansata. Kissinger, insa, sustinut de Bush, refuza sa faca acest lucru, invocand lipsa unui cadru pentru un asemenea gest. In cele din urma, Kissinger demisioneaza de la presedintia comisiei.
Kissinger are 2 copii impreuna cu sotia sa, Ann Fleischer, Elizabeth si David. Astazi, el traieste cu cea de-a doua sa nevasta, Maginnes Kissinger, in Kent Connecticut si conduce o firma de consultanta ce-i poarta numele. Pe planul afacerilor participa si in numeroase alte consilii de conducere ale unor companii, incluzand Hollinger International.
In 1998 lui Kissinger i se ofera titlul de Cetatean de Onoare al orasului sau natal, Furth, Germania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biografie Henry Alfred Kissinger.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!